Željezničar - Olimpik 2:0

09. 05. 2010.

Željezničar - Olimpik 2:0


https://lh6.googleusercontent.com/-ucCjf9cy7Z0/Tk-d_UZpVhI/AAAAAAAABR8/dLPu_2k-xlA/zeljo_olimpic_2-0.jpg

Željo lako sa Olimpikom

U malom gradskom derbiju, ekipa Željezničara je na Grbavici savladala Olimpik rezultatom 2:0, te tako sačuvala prednost na tabeli.

9. maj 2010


Željezničar je napao od prvog sudijskog zvižduka. Lazar Popović imao je dvije prilike, ali je u oba navrata glavom šutirao preko gola. Potom je sjajnu priliku propustio Bogičević, koji je pogodio stativu, nakon što ga je uposlio Bekrić.

Željo je u 20. minuti uspio krunisati terensku inicijativu. Ponajbolji igrač prvog dijela susreta na Grbavici Lazar Popović pogodio je mrežu Olimpika za vodstvo plavih. Samo dvije minute kasnije, Olimpik je imao priliku da izjednači, ali Alimanović nije uspio savladati Šehića. Olimpik, međutim, nije uspio doći do izjednačenja.

Željo je od 26. minute poveo sa 2:0, nakon što je mladi reprezentativac BiH Edin Višća savladao Olimpikovog golmana Fejzića za 2:0. U nastavku, plavi su uspjeli umrtviti igru, ne dopustivši gostima sa Otoke da ozbiljnije ugroze gol na kojem je stajao Ibrahim Šehić. Izabranici Amara Osima tako su došli do nova tri boda, te i nakon ovog kola sačuvali prednost nad Borcem.

Željezničar - Olimpik 2:0

Stadion Grbavica.
Gledalaca: 6. 500.
Strijelci: 1:0 - Popović (20), 2:0 - Višća (25).
Žuti kartoni: Šimić, Rovčanin, Radovanović, (Željezničar), Ješe, Kolarov (Olimpik).

Sudija: Mevludin Efendić.

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Šimić, Radovanović, Mešić, Bogičević, Ćulum, Svraka (od 36. Perak), Bekrić, Višća (od 66. Rovčanin), Popović, Stanić (od 83. H. Bešlija).
OLIMPIK: Fejzić, Suljević, Subašić, Ješe, Kolarov, Velagić, Vidović, Šaranović, Alimanović, Mujić, Prlić (od 46. Thiago).