Željezničar - Branitelj 6-0

04. 11. 2010.

Željezničar - Branitelj 6-0


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRkM2ox0qxLWJvz5nCNHjybSxo7i02Z7PbxhIAkgbiWAvnhkEs2Tge-Vs60vKZMTjuCvbZ0smkWNPXzFIK-PaNxBHxGF2Ee9LIQHHHLpGhw8lvKuTGWDTNMjdinqC35srsgKn_4o23TFrY/


Željezničar osigurao polufinale

Četvrtak, 04.11.10

Nogometaši Željezničara su već u prvoj utakmici riješili pitanje prolaska u polufinale Kupa naše zemlje. Plavi su u danas na Grbavici sa visokih 6:0 savladali drugoligaša iz Mostara, momčad Branitelja.


Kao što je i najavio uoči utakmice trener Željezničara Amar Osim je utakmicu počeo u najjačem sastavu na koji je mogao računati danas, a ekipu Branitelja su igrači Željezničara shvatili najozbiljnije kako im se ne bi desila sudbina Leotara. Rezultat takvog pristupa je visoka pobjeda od šest golova razlike.

Plavima nije dugo trebalo da dođu do vodstva. U 11. minuti utakmice Zajko Zeba je doveo domaću momčad u prednost, a samo šest minuta kasnije Zeba drugim golom udvostručava prednost svog tima. U 20. minuti je Zeba potvrdio veliku formu i trećim golom već tada riješava pitanje pobjednika.

Pred kraj prvog poluvremena plavi su stigli i do četvrtog gola. Radovanović je ubacio s alijeve strane, a štoper Semir Kerla glavom pogađa za 4:0. Domaća ekipa je i u nastavku utakmice nastavila igrati u visokom ritmu, a rezultat takve igre je peti gol u 57. minuti utakmice.

Zeba je odlično pronašao Milana Ćuluma koji postiže peti gol za Željezničar. Međutim, ni to nije zadovoljilo domaće igrače koji su preko Gorana Peraka sigli do šestog pogotka u 65. minuti utakmice. Posljednjih 25 minuta domaći igrači su mirno priveli utakmicu kraju osiguravši nedostižnu prednost za Mostarce.

ŽELJEZNIČAR - Branitelj 6:0

Strelci:
Zeba x3, Kerla, Ćulum, Perak
Stadion:''Grbavica''
Gledalaca: 3. 500

ŽELJEZNIČAR: Šehić – Marković (Baljić), Radovanović, Vasilić, Kerla – Ćulum, Savić (Mešić), Stanić, Višća (Perak), Zeba – Rovčanin