Željezničar – Zrinjski 2:1

22. 03. 2008.

Željezničar – Zrinjski 2:1


Željezničar bolji od Zrinjskog

Subota, 22.03.08.

Dva gola iz dva jedanaesterca, u rasponu od 18 minuta bila su dovoljna fudbalerima Željezničara da ostvare devetu prvenstvenu pobjedu. Oba pogotka postigao je Albin Pelak, i to sa bijele tačke, nakon što su prethodno u kaznenom prostoru igrači Zrinjskog srušili upravo Pelaka, odnosno Štilića. Gosti ipak zaslužuju pohvale, jer su u drugom poluvremenu igrali dosta bolje, a Velibor Đurić je u 68. minuti smanjio prednost Plavih.

Nakon posčetnog ispitivanja snaga, plavi su došli u vodstvo u 11. minutu. Dubinsku loptu Edina Cocalića, odlično je primio Albin Pelak, ušao u šesnaesterac, gdje ga je srušio Ivica Džidić, a sudija Zrilić opravdano je pokazao na bijelu tačku. Loptu je na kreč postavio Pelak i Mitrovića poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Osam minuta kasnije domaćim je poništen regularan pogodak. Semir Štilić je lobovao golmana Mitrovića, ali je pogodio stativu. Mladi vezista je ipak prvi došao do lopte i asistirao unazad za Damir Rovčanina koji iz neposredne blizine šalje loptu u praznu mrežu. Međutim, Zrilićev pomoćnik bezrazložno je signalizirao ofsajd.

Blizu udvostručenja vodstva Željo je bio i u 26. minutu. Malo je nodstajalo da Džidić postigne autogol na centaršut Pelaka, ali je lopta pogodila prečku. Ipak, mreža se ponovo zatresla nakon nešto manje od pola sata igre. Golman Mitrović u kaznenom prostoru je srušio Štilića, za drugi jedanaesterac, a Pelak je ponovo bio siguran realizator najstrožije kazne.

Sve vrijedno pomena iz drugog poluvremenu dogodilo se u 68. minutu, kada su Mostarci postigli počasni pogodak. Velibor Đurić je iskoristio smušenost domaće zadnje linije i preciznim udarcem sa vrha šesnaesterca matirao
Šehića.

Željezničar – Zrinjski 2:1

1:0 Pelak (11) iz jedanaesterca, 2:0 Pelak (29) iz jedanaesterca, 2:1 Đurić (68).
SARAJAEVO - Stadion Grbavica. Gledalaca: 3500. Žuti kartoni: Pelak, Jamak (Željezničar), Mitrović, Džidić, Matko, Žižović, Đurić (Zrinjski).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Joldić, Vugdalić, Kuduzović / od 74. Bekrić, Cocalić, Pelak /od 71. Filipović, Muharemović /od 78. Jamak, Wood, Rovčanin, Boubacar Dialiba, Štilić. Trener: Simo Krunić.
ZRINJSKI: Mitrović, Džidić, Nikolić, Selimović / od 60. Peraica, Matko, Ivanković / od 83. Suton, Pezo, Žižović, Karadža, Đurić /od 82. Aničić, Zadro. Trener: Dragan Jović.

Sudija: Robert Zrilić (Banjaluka).

Izvor: Sportsport.ba

Bookmark and Share