Sloboda - Željezničar 2:1

29. 03. 2008.

Sloboda - Željezničar 2:1



Sloboda sa 2:1 savladala Željezničar


Subota, 29.03.08

Fudbaleri Slobode prekinuli su trogodišnii post na svom "Tušnju" protiv Željezničara iz Sarajeva. Domaći igrači zasluženo su slavili sa 2:1 pred oko 6.000 navijača najavivši borbu za vrh Premijer lige BiH.

Ove dvije ekipe vrlo brzo će snage odmjeriti u dvomeču polufinala Kupa BiH, što je još jedan poziv fudbalskim sladokuscima da ponovo zauzmu svoje pozicije na tribinama Tušnja i Grbavice.

Sloboda je bila bolja u prvom dijelu što je krunisala već u 3. minutu kada je Babić matirao Šehića. Nastavili su Tuzlaci sa napadima i propustili nekoliko povoljnih prilika, a u 26. minutu preko najiskusnijeg igrača Osmanhodžića udvostručili su prednost. Nekadašnji fudbaler Sarajeva, koji je često znao biti strijelac protiv tima iz "doline ćupova" iz penala je pogodio mrežu "plavih" za 2:0. Gosti se nisu došli braniti, ali njihovi napadači bili su previše odsječeni pa u prvom poluvremenu Željo praktično nije ni zaprijetio Joviću.

U nastavku su gosti preuzeli inicijativu u želji da stignu barem do počasnog pogotka. Pošlo im je to za rukom u 54. minutu, a obilatu pomoć pružio im je Prodanović koji je savladao vlastitog golmana. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a nakon isteka regularnog toka nastalo je veliko slavlje na stadionu.

Sloboda - Željezničar 2:1

1:0 Jović (3), 2:0 Osmanhodžić (26) iz penala, 2:1 Prodanović u 54. (autogol)


TUZLA - Stadion "Tušanj". Gledalaca: 6.000. Žuti kartoni Babić, Mikelini, Prodanović, Zoletić, Sarajlić, Tosunović, Vojvodić (Sloboda), Vugdalić, Cocalić, Vud , Dialiba (Željezničar).

SLOBODA: Jović, Čejvanović, Babić, Mikelini, Prodanović, Jahić, Zoletić, Sarajlić/od 83. Lamešić/, Osmanhodžić/od 61. Kasapavić/, Tosunović/ od 67. Mešić/, Huseinović. Trener: Sakib Malkočević.

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Joldić, Vugdalić, Cocalić, Muhareović, Pelak, Flilipović/od 53. Bekrić/, Vud, Rovčanin, Štilić, Dialiba. Trener: Simo Krunić.

Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški).


Izvor: sportsport.ba