Slavija - Željezničar 1:0

22. 09. 2008.

Slavija - Željezničar 1:0


Premijer liga BiH u fudbalu, 7. kolo

Slavija nadigrala Želju

U današnjim utakmicama 7. kola Premijer lige Slavija je na svom terenu savladala Željezničar sa 1:0 golom Spalevića iz 62. minute, a Zvijezda je na do 92. minuta preko Ćorića imala 1:0, da bi Ivanković izjednačio na 1:1.


Slavija je do tri boda stigla preko Darka Spalevića. Napadač Slavije iskoristio je uspavanost odbrane tima s „Grbavice“ i loptu poslao u mrežu.

U prvom poluvremenu meča u Istočnom Sarajevu nije bilo mnogo prilika jer se igralo na sredini terena, a obje ekipe više su pazile na odbranu vlastitog gola.

Slavija je imala nešto više od igre, no terensku nadmoć nije uspjela krunisati. Ko zna kako bi se meč završio da zadnja linija gostiju i golman Šehić nisu pogriješili u 62. minutu. Igraču kakav je Spalević nije trebalo mnogo da loptu glavom pospremi u praznu mrežu.

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Bučan samo dvije minute kasnije. Brzonogi napadač Željezničara ušao je sa desne strane u kazneni prostor Slavije i šutirao, ali je golman Dujković u padu loptu odbio u polje.

Do kraja meča Slavija je rutinski čuvala loptu, a gosti nisu imali dovoljno preciznosti u dodavanjima pa su njhovi napadi završavali na oko 30-tak metara od gola domaćina.

Zvijezda nadomak tri boda

U drugom popodnevnom meču Zvijezda je bila na korak do tri boda u Posušju jer je golom Ćorića iz 69. minuta vodila sa 1:0. Bila je to lijepa akcija gostiju koju je glavom krunisao napadač Gradačlija. Od tog trenutka Posušaci su krenuli na sve ili ništa, ali su njihovi napadi bili jalovi, tačnije, gosti su se vrlo uspješno branili. Kada je izgledalo da će bodovi otići u Gradačac, Ivanković se odlučio na šut iz daljine koji je iznenadio Karića i završio u mreži gola gostiju za 1:1.

Slavija - Željezničar 1:0

1:0 Spalević (62)

ISTOČNO SARAJEVO - Stadion SRC „Slavija“ u Istočnom Sarajevu. Gledalaca: 3.500. Žuti kartoni: Kosorić, Kokot, Jovanović, Regoje (Slavija), Rovčanin, Muharemović (Željezničar).
SLAVIJA: Dujković, Regoje, Jovanović, Kokot, Simić, Spalević /od 90. Radonja/, Arsenijević, Šćepanović /od 90. Jamina/, Vuksanović /od 67. Kutalija/, Stanković, Kosorić. Trener: Zoran Erbez.
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Bajić, Sadiković, Mulalić, Cocalić, Bekrić, Šimić /od 60. Pelak/, Šešlija, Muharemović /od 79. Stanić/, Rovčanin /od 66. Radovanović/, Bučan. Trener: Simo Krunić.
Sudija: Muamer Bureković /Zenica/.