Željezničar - Zvijezda 2:2

31. 08. 2008.

Željezničar - Zvijezda 2:2


Premijer liga BiH, 5. kolo






Fudbaleri Željezničara još jednom su svojim navijačima priredili neugodno iznenađenje. Nakon poraza od Slobode u 1. kolu Premijer lige BiH (0:1), «plavi» su danas protiv gradačačke Zvijezde odigrali samo 2:2 čime su ostali u donjem dijelu tabele te će do kraja vjerovatno voditi borbu za opstanak.
Gostima treba čestitati na hrabroj igri i zasluženom bodu, ali bi se protiv ovakvog Željezničara danas mogle naigrati i neke nižerazredne ekipe.

Iako su se «pojačali» sa desetoricom fudbalera čija imena zaslužuju respekt u bh. fudbalu, nekadašnji polufinalisti Kupa UEFA djeluju kao razbijena vojska, bez vođe i komandata, a stihija koja vlada na terenu rezultat je javašluka u stručnom štabu i logistici kluba.

Golman Karić uspješno intervenišeIako su poveli već u 6. minutu preko Samira Bekrića, jednog od rijetkih igrača koji je opravdao status prvotimca, domaći su stali. Borbeni i motivisani gosti koji su imali veliku podršku od oko 200 navijača pristiglih iz Gradačca preokrenuli su rezultat. Prvo su preko Ćorića izjednačili pred kraj prvog dijela, tačnije u 42. minutu, da bi na početku drugog (53.) Smajlović donio veliku radost. U oba slučaja «Željina» je odbrana bila indolentna, a gosti su znali kazniti takvo ponašanje.

Da je izostanak Damir Rovčanina ogroman hendikep, te da i pored nagomilavanja velikog broja napadača, «plavi» nemaju pravog realizatora pokazalo se u 56. minutu. Tek što je ušao u igru «Željin» centarfor pokazao je kako se daju golovi. Prvi kontakt sa loptom završio je iza leđa odličnog Karića. Do kraja su domaći jalovo napadali, a njihove akcije bile su prilično bezidejne, baš kao i igra u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Orašje bez problema protiv Travnika

Orašje je bez puno muke ispratilo Travnik sa četiri goola u mreži. «Veziri» su se ponadali kako bi mogli sačuvati svoj gol, ali bunker nije mogao mnogo izdržati. Admir Joldić pogodio je dva puta, da bi u drugom dijelu kapiten Ivo Pejić, te Kurtalić postavili konačnih 4:0. Slično kao i za Željezničar, i za Travnik vrijedi konstatacija da će do kraja Premijer lige voditi tešku bitku za ostanak u bh. eliti.

Željezničar - Zvijezda 2:2
1:0 Bekrić (6), 1:1 Ćorić (42), 1:2 Smajlović (53), 2:2 Rovčanin (56).

SARAJEVO - Stadion “Grbavica”. Gledalaca: 4.500. Žuti kartoni: Šimić, Haznadar, Bajić, Šehić, Rovčanin (Željezničar), Jusić, Vasilić (Zvijezda).
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Kerla/od 46. Rovčanin/, Bajić, Cocalić, Bekrić, Šimić/od 77. Svraka/, Haznadar/od 68. Jamak/, Bučan, Dudić, Šešlija. Trener: Simo Krunić.
ZVIJEZDA: Karić, Kodro, Babić, Jusić, Vasilić, Savić/od 90. Huseinbašić/, Delić, Alimanović, Ćorić/od 46. Pjanić/, Hamzić, Smajlović/od 75. Brković/. Trener: Ratko Ninković.
Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški).




Izvor: Sportsport.ba

Bookmark and Share