Željezničar - Sarajevo 1:2

08. 11. 2009.

Željezničar - Sarajevo 1:2


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN2FLJdtLNaUweAmAEm5hDlnkFlXBlhSUx4SdjwiXOQ9Q3A5m-N_2EoFzTD3zPDFVx6Kj0EnCkg8L3hNYx60KFQD5Owo_C_EGAv5d0VtcrYLq_L2S1opX7_EU15zfui215Ia0gDPkbQRR8/s637/derbi_94.jpg



08.11.2009

U 94. sarajevskom gradskom derbiju Sarajevo je sa
2:1 bilo bolje od Željezničara na Grbavici, te tako ubilježilo najslađa tri boda u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, u okviru njenog 13. kola.

Željezničar je odlučnije krenuo u susret i u uvodnim minutama imao terensku inicijativu, a i prve prilike, preko Stanića i Memiševića. Mreža golmana Sarajeva Muhameda Alaima, međutim, ostala je netaknuta. Plavi su držali više loptu u svom posjedu i težište igre prebacili na polovinu gostiju, ali Sarajevo je ipak povelo.

Igrao se 19. minut kada je golman Željezničara Ibrahim Šehić nespretno intervenisao i skrivio jedanaesterac, kada je golman Želje u kaznenom prostoru srušio Hadžića. Siguran izvođač najstrože kazne bio je najbolji igrač Sarajeva Alen Škoro za oduševljenje na tribinama gdje su bili smješteni navijači bordo ekipa.

Nakon primljenog gola, domaći su još odlučnije krenuli ka golu na kojem je stajao Muhamed Alaim, ali do izjednačenja u prvih 45 minuta ipak nisu došli. Sarajevo je, čini se, svjesno prepustilo sredinu terena Želji, te je svoju šansu tražilo iz kontranapada. Na odmor nakon prvih 45 minuta se otišlo sa prednošću Sarajeva rezultatom 1:0.

Željezničar je uspio izjednačiti u 53. minuti. Plavi su u nastavak krenuli još ofanzivnije i zasluženo došli do poravnanja. Srđan Stanić je ubacio loptu u kazneni prostor, a odbrana bordo tima loše je intervenisala i izbila loptu samo do Samira Bekrića, koji pogađa mrežu Sarajeva za 1:1. Mešanović je nešto kasnije imao sjajnu priliku za gol, ali je iskusni Sedin Torlak uspio izaći bolji iz duela i spasiti svoju mrežu.

Bekrić imao dobru priliku u 72. minuti, ali je njegov šut završio pored gola. Sarajevo je uzvratilo preko Alena Škore, ali je i njegov udarac završio pokraj stative. Samo dva minuta nakon toga, Sarajevo je ponovo došlo u prednost. Najbolji igrač utakmice Alen Škoro probio je po lijevoj strani, te ubacio loptu u peterac domaćih, gdje je našao Jahovića, kojem nije bilo teško pogoditi mrežu iza golmana Željezničara Ibrahima Šehića.

Do kraja susreta Željezničar je bacio sve karte u napad i imao apsolutno terensku inicijativu, ali do izjednačenja i boda plavi na Grbavici nisu uspjeli doći.


Izvor:Sportsport.ba