Sarajevo - Željezničar 0:0

15. 05. 2010.

Sarajevo - Željezničar 0:0


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaWkY4sISQrjHlKXHGJPkByg9OuoQ9MGFlbYoPliqnrrUG6gY0VCV0KG7wLgbjwCsY8OCfnkEQXQf4E9Qukc_L8yylLgH_w0B4Pb3PeI3obdkud-ZD2hdWPFz8JgAQYoL2bdExHK8cGle6/s637/sara_zeljo_2010.jpg


Subota, 15.05.10. 19:25.

Željezničar je remizirao na Koševu sa Sarajevom, te sa osvojenim bodom došao nadomak osvajanja naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je prvo zaprijetilo u trećoj minuti. Belošević je uputio oštar centaršut u kazneni prostor Želje, ali Ibrahim Šehić uspijeva pokupiti loptu. Već u narednom napadu Željo je uzvratio preko Lazara Popovića, koji se međutim našao u nedozvoljenoj poziciji. Alen Avdić imao je sjajnu priliku za domaće, ali njegov šut sa desetak metara odlazi malo pored gola. U 14. minuti Belošević šutira iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, ali Šehić brani.

Već u narednom napadu, plavi su uzvratili. Bučan je sjajno proigrao Bekrića, koji izlazi sam pred Alaima, ali pomoćni sudija ponovo diže zastavicu i signalizuje ofsajd. Željo se potom malo trgnuo, te u 18. minuti ponovo zaprijetio nakon solo prodora Mirsada Bešlije, ali na njegov centaršut kasni Lazar Popović.

Nakon toga tempo igre je malo opao, ali ne zadugo. Radovanović je u 28. minuti sjajno prošao, ali umjesto da uposli usamljenog Popovića, šutira, ali bez prave opasnosti po gol Muhameda Alaima. Dvije minute kasnije, Škoro je pokušao ugroziti gol Željezničara, ali se istakao novi reprezentativac BiH Ibrahim Šehić.

Do kraja prvog poluvremena Sarajevo je imalo blagu terensku inicijativu, držeći nešto više loptu u svom posjedu, ali je Željezničar ipak bio nešto opasniji, koncentrišući se uglavnom na kontranapade. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku, Željo je krenuo nešto odlučnije ka golu Muhameda Alaima, ali prvu veliku priliku u drugom dijelu imalo je Sarajevo u 58. minuti. Belošević je izveo korner sa lijeve strane, a Maksumić je sa svega sedam metara šutirao malo pored gola. Željo je u 61. minuti imao sjajnu priliku. Bučan je probio po lijevoj strani i centrirao, a lopta dolazi do Mirsada Bešlije koji šutira, ali Alaim uspijeva uz pomoć stative odbraniti.

U 71. minuti Avdić je pao u kaznenom prostoru Željezničara, ali glavni sudija Elmir Pilav se nije oglasio, što je izazvalo negodovanje sa klupe bordo tima. Pet minuta kasnije isti se igra našao u dobroj prilici, ali njegov šut glavom sa pet metara Šehić izbacuje u korner. U 79. minuti rezervista plavih sa Grbavice Edina Višće, koji se našao u sjajnoj prilici, ali sudija je ponovo svirao ofsajd.

Pet minuta prije kraja Šehić loše pokušava izboksovati loptu, koja dolazi do Hadžića, ali ovaj ne uspijeva sa osam, devet metara pogoditi mrežu Željezničara. Na drugoj strani uzvratio je Višća, koji na asistenciju Popovića šutira, ali Muhamed Alaim brani njegov udarac.

Gosti su se pred kraj susreta povukli, prepustivši sredinu terena Sarajevu. Međutim, Željo je prijetio iz kontranapada, a napadači Sarajeva nisu imali koncentracije pred golom gostiju, te je susret završio bez golova i pobjednika 0:0.

Ovaj rezultat svakako više odgovora timu sa Grbavice, koji se sa bodom sa Koševa primakao naslovu prvbaka Bosne i Hercegovine, s obzirom na poraz Borca u Vrapčićima.


Sarajevo - Željezničar 0:0

Stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu. Gledalaca: 0. Žuti kartoni: Torlak, Dudo (Sarajevo), Ćulum, Radovanović (Željezničar).
SARAJEVO: Alaim, Torlak, Maksumić, Belošević, Rizvanović, Dudo, Muminović (od 58. Hadžić), K. Handžić (od 82. H. Handžić), Čomor, Avdić (od 90. Jahović), Al. Škoro. Trener: Mirza Varešanović.
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Bajić, Bogičević, Mešić, Radovanović, Ćulum, Svraka, Bučan (od 78. H. Bešlija), M. Bešlija (od 73. Višća), Bekrić, Popović. Trener: Amar Osim.
Sudija: Elmir Pilav