Željezničar - Leotar 8:0

29. 08. 2010.

Željezničar - Leotar 8:0




Teško je naći riječ kojom bi se opisala dominacija fudbalera Željezničara nad gostima iz Trebinja. Bh. šampion je na Grbavici savladao Leotar sa više nego ubjedljivih 8:0 i tako se svojim navijačima odužio za protekla dva gostujuća poraza.


Željezničar je u najboljoj utakmici odigranoj u nekoliko posljednjih sezona do nogu potukao trebinjski Leotar, isprašivši Trebinjce sa čak osam golova u mreži.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine poveo je u 19. minuti, kada je najstrožu kaznu izveo Zajko Zeba, nakon što je isti igrač predhodno bio srušen u kaznenom prostoru Leotara. Već u narednoj minuti plavi su na Grbavici vodili sa 2:0.

Lazar Popović postigao je svoj prvi gol, poslavši loptu u mrežu sa pola metra. Već u 24. minuti sve dileme oko pšobjednika bile su riješene. Željo je vodio sa 3:0, nakon što je Svraka volejom poslao pas Bešlije u gol nemoćnog Milenkovića.

Samo dvije minute kasnije bilo je 4:0. Dupli pas Zebe i Bešlije, koji potom Zeba sa oko 20-ak metara plasira u desni donji ugao protivničkog gola. U 33. minuti nastavila se golijada Želje, kada je Milenkovića po peti put savladao Damir Rovčanin, a s tim se rezultatom i otišlo na odmor.

U nastavku prvo jedan period mirnije igre, a od 78. minute nastavila se raspodija u plavom. Lazar Popović po šetsi put na ovoj utakmici matira golmana Trebinjaca, a samo tri minute kasnije u strijelce se upisuje je Srđan Savić.

Konačnih 8:0 postavlja Popović pet minuta prije kraja, s čim napadač Želje postiže svoj hat-trick.

Željezničar - Leotar 8:0

Stadion Grbavica u Sarajevu. Gledalaca: 5.000. Sudija: Vedran Zovko (Mostar). Strijelci: 1:0 Zeba (19 – iz penala), 2:0 Popović (20), 3:0 Svraka (24), 4:0 Zeba (26), 5:0 Rovčanin (33), 6:0 Popović (77), 7:0 Savić (80). Žuti kartoni: Kerla (Željezničar), Todorović (Leotar).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Marković, Radovanović, Kerla, Bogičević, Svraka, Čulum (od 68. minuta Savić), Rovčanin (od 64. Perak), Popović, Zeba, M. Bešlija (od 46. Stanić). Trener: Amar Osim.

LEOTAR: Milenković, Vučinić, Zečević, Radulović, Šaraba (od 26. Todorović), Mandić, Andrić (od 46. Komnenić), Mijailović, Vranešević, Ne. Stojanović (od 55. Ni. Stojanović), Marjanović. Trener: Goran Skakić.

Izvor; Sportsport.ba

Bookmark and Share