Željezničar - Zvijezda 2:0

09. 08. 2010.

Željezničar - Zvijezda 2:0



Ekipa sarajevskog Željezničara savladala je rezultatom 2:0 Zvijezdu iz Gradačca, nakon što je aktuelni prvak BiH dugo lomio otpor gostiju iz Gradačca.


Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine sarajevski Željezničar krenuo je maksimalno ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka. Prvu je priliku na utakmici imao Bešlija, ali njegov šut blokira odbrana ekipe iz Gradačca. Tri minute kasnije šut Zebe sa 18 metara odlazi pored gola. Sarajevski plavi imali su mnogo više od igre, ali se na odmor nakon 45 minuta igre ipak otišlo bez golova, 0:0.

Plavi su i u nastavku krenuli ofanzivno, ali su gosti nakon šest minuta igre u drugom poluvremenu imali dvije stopostotne prilike u samo jednoj minuti. Prvo je Vidović izbio sam pred Karića, ali se spetljao kada je bilo najpotrebnije. Već u narednom napadu zbunjena odbrana domaćih dopustila je i Deliću da izađe sam pred golmana Želje, ali njegov šut odlazi preko gola.

I onda, Željo je u samo tri minute slomio Zvijezdu. Prvo je na 1:0 rezultat postavio veteran Mirsad Bešlija u 58. minuti, da bi tri minute kasnije mnogo mlađi Edin Višća sjajnim udarcem sa dvadesetak metara po drugi put matirao Hadžiđulbića.

Do kraja susreta Damir Rovčanin je imao priliku da postigne i treći gol za sarajevske plave, ali njegov šut završio je u vanjskom dijelu mreže.

Željezničar - Zvijezda 2:0 (0:0)

Stadion Grbavica. Gledalaca: 6.500. Strijelci: 1:0 - Bešlija (58), 2:0 - Višća (61)

ŽELJEZNIČAR: Karić, Radovanović, Mešić, Bogičević, Svraka (od 79. Ćulum), Čolić (od 54. Stanić), Savić, Višća, Bešila, Zeba, Popović (od 70. Rovčanin). Trener: Amar Osim.

ZVIJEZDA: Hadžiđulbić, Mašić, Vidović, Tosunović, Huseinbašić (od 62. Nikić), Moranjkić, Vasiljević, Jusić, Delić (od 75. Nezić), Hamzić, Knežević. Trener: Zoran Ćurguz.

Izvor: Sportsport.ba

Bookmark and Share