Zvijezda - Željezničar 0-0

06. 03. 2011.

Zvijezda - Željezničar 0-0


Subota, 05.03.11.

U Gradačcu na stadionu Banja Ilidža, pred oko 3000 gledalaca, utakmicu 17. kola Premijer lige odigrali su Zvijezda i Željezničar. Najveća uzbuđenja bila su prilikom isključenja Tosunovića kod domaćih, te Jamaka kod gostiju. Mreže su mirovale.

Puno se više očekivalo od ove utakmice, no jako malo toga pružili su nogometaši Zvijezde i Željezničara. Gosti su u Gradačac došli s namjerom da ostvare pobjedu i zadrže bodovni zaostatak za vodećim Borcem (ranije slavio protiv Drine s 1:0), dok je domaćin nastojao prekinuti negativan niz pred svojim navijačima.

Bolje su gosti otvorili utakmicu, imali dva kornera i dvije poluprilike u prvih desetak minuta igre, no nije bilo promjene rezultata. Do kraja prvog dijela nije bilo većih ubzuđenja.

Najveće uzbuđenje dogodilo se kada je isključen napadač domaćih Damir Tosunović, koji je laktom udario protivničkog igrača Velibora Vasilića, inače nekadašnjeg nogometaša Zvijezde. Desilo se to u 38. minuti.

Dvije kolosalne šanse za Plave iz Sarajeva u prvom dijelu propustio je Nermin Jamak, igrač koji je ove zime stigao kao pojačanje iz zeničkog Čelika.

U nastavku najbolju priliku za Željezničar propustio je Lazar Popović kada je glavom pucao u okvir Zvijezdinog gola, ali je Raif Smajić bio siguran. Pokušaj ka golu domaćih imao je i Radovanović, no ni tada nije bilo promjena.

Utakmica je, slobodno možemo reći, završena u 56. minuti, kada je Nermin Jamak dobio drugi žuti karton i poravnao snage na terenu. Igralo se, potom, između dva šesnaesterca, bez ijedne prave prilike. Dosadna predstava okončana je nakon pet minuta sudijske nadoknade.


Izvor: SportSport.ba