Željezničar - Travnik 3-0

13. 03. 2011.

Željezničar - Travnik 3-0



Druga pobjeda Želje u nastavku prvenstva, pao Travnik


Subota, 12.03.11. ( Izvor : SportSport.ba )

Derbi na papiru, Željezničar - Travnik, odigran je večeras na Grbavici, a domaći su rutinski upisali nova tri boda, savladavši popularne Vezire rez

Menadžer Plavih, Amar Osim, na press konferenciji je upozoravao na Travnik, no njegovi izabranici na terenu su pokazali puno više od četvrtoplasirane momčad Premijer lige. U uvodnim minutama Srđam Savić je zaprijetio, ali je njegov udarac otišao iznad gola.

Plavi su nastavili dominirati terenom, ali prvu veću priliku propuštaju gosti. Nusmir Fajić pokušao je iskosa s lijeve strane, a na "odbijanac" je zakasnio Varupa. Već u narednom napadu, na drugoj strani, Edin Višća je uzvratio, no mladi ofanzivac domaćih nije bio dovoljno precizan.

U 21. minuti Helvida pokušava iz daljine. Tačnije, njegov "slobodnjak" sa 30-ak metara odlazi ravno u Ibrahima Šehića. Plavi su preko Bajre Spahića, ipak, došli do vodstva. Spahić je pogodio u 28. minuti, dokazavši da golovi na pripremama nisu bili uzaludni, te tako na najbolji način zamijenio Lazara Popovića.

Višća je u 35. minuti pucao sa 20-ak metara, ali je golman Travničana, Adi Adilović, loptu izbacio u korner. Do kraja prvog dijela Željo je povećao svoju prednost. Zeba je izveo sa desne strane slobodni udarac, a Srđan Savić najviši u skoku za već sigurnih 2:0.

U nastavku su gosti pokušali smanjiti rezultat. Varupa je u 50. minuti pokušao sa 30 metara iz slobodnog udarca, ali odlazi njegov udarac pored gola Šehića. Dvije minute kasnije, lijepa akcija gostiju, Varupa opet pokušava, no opet neprecizan.

Nakon prilika Travničana, stigla je jedna domaćih. U 57. minuti Višća se našao sam pred golom Adilovića, ali je pucao pored gola. Konačnih 3:0 postavio je Goran Marković u 65. minuti, nakon što ga je sjajno uposlio Zajko Zeba.

Helvida je pokušavao zabiti utješni gol za Travnik, no nije mu to ovaj put pošlo za nogom. Domaći su kasnije zaprijetili i preko Nikolića, a onda u 86. minuti Višća, na ubačaj Stanića, šutira preko gola.

Željezničar je u drugom dijelu sezone odigrao tri utakmice. Plavi su postigli šest golova, a ni jedan nije primio Šehić. Sa po 3:0 na Grbavici su poraženi Olimpic i Travnik, dok je u prošlom kolo u Gradačcu protiv Zvijezde bilo 0:0.

Kako je vodeći Borac danas osvojio bod u Mostaru protiv Veleža, aktuelni bh. prvak sada zaostaje pet bodova, a čeka ih važan meč protiv Širokog Brijega na Grbavici, što će biti prvi ogled polufinala Kupa BiH.