Sheriff - Željezničar 0:0

21. 07. 2011.

Sheriff - Željezničar 0:0


https://lh3.googleusercontent.com/-Wh6TjICukTM/Tiw3TXr1CyI/AAAAAAAABQE/p3urXB4HrZw/serif_zeljo.jpg


Veliki rezultat ostvarili su nogometaši Željezničara odigravši, u revanšu 2. pretkola Evropske lige, bez golova u Tiraspolu protiv nimalo naivne ekipe Sheriffa.

Nogometaši Željezničara hrabro su krenuli od prve minute, pa se, bar u prvih pola sata, činilo kako je Sheriff taj koji ima gol prednosti iz prvog susreta. Istina, osjetila se snaga moldavskih igrača, kao i brzina krilnih igrača koji su stvarali dosta problema zadnjoj liniji Plavih. No, stoperski tandem Vasilić - Bogičević uz pomoć bekova Nyeme i Markovića uspijevali su otklanjati opasnost pred golom Karića.

Prvu pravu priliku imali su gosti iz Sarajeva. Igrala se osma minuta, kada je novajlija u redovima Plavih, nekadašnji reprezentativac BiH, Sulejman Smajić, na dodavanje Zajka Zebe, sjajno šutirao, ali je Stojanov uspio loptu izbaciti u korner. Potom su domaći pokušali ubačajima sa strana u peterac Karića, ali je golman Željezničara bio na visini zadatka.

Željezničar je imao dobar pokušaj i u 24. minuti. Smajić je ovaj put dodao Zebi, čiji udarac sa nekih 20-ak metara odlazi pored gola. Nekoliko minuta kasnije opasnost na drugoj strani. Bešlija je loše vratio loptu Kariću, na kraju svega korner za Sheriff. Metoua se, srećom, nije najbolje snašao i ostalo je 0:0. U 37. minuti topovski puca Zeba, ali Stojanov sjajno brani i spašava Moldavce.

Zadnjih desetak minuta Sheriff je napravio veliki pritisak, ali Karićeva mreža ostala je netaknuta. Osimovi izabranici pružili su dobru partiju u prvih 45 minuta, imali nekoliko dobrih pokušaja preko Smajića i Zebe, ali je Stojanov spasio domaću momčad. Treba istaći da su domaći igrači bili dosta opasni u svojim napadima, ali ništa konkretno nisu napravili do odlaska na odmor.

Očekivano, Sheriff je u nastavku krenuo još agresivnije i furioznije, ali je naš predstavnik i dalje parirao na najbolji način. Preko Bulata su Moldavci opasno zaprijetili, ali nije bilo promjene rezultata. Kasnije je Osim iz igre izvadio iskusnog kapitena Mirsada Bešliju, strijelca jedinog gola u prvoj utakmici. Priliku je, potom, dobio mladi Srđan Stanić, koji je imao zadatak da sa Smajićem probija po lijevoj, odnosno desnoj strani.

Iako je Sheriff pokaušavao svim silama doći do vodećeg pogotka i eventualnog produžetka, gosti su se sjajno branili i odbranili. Zamailev je u 90. minuti, nakon gužve u šesnaestercu gostiju, mogao odvesti Sheriff u produžetke, ali srećom nije stigao do lopte.

Posljednju priliku na utakmici imao je Smajić, koji se dobro oslobodio svog čuvara i šutirao lijevom nogom, ali Stojanov opet brani.


Sheriff - Željezničar 0:0
21. juli 2011
Stadion: Mala Arena u Tiraspolu. Sudija: Kenn Hansen (DEN). Strijelci: Žuti kartoni: Luvannor (SHE), Savić, Vasilić (ŽELJ).

SHERIFF: Stoyanov, Bulat, Balima, Metoua, Kassenu, Pereira, Samardžić, Sosa /od 74. Tarkhnishvili/, Rata, Zamailev, Silva.

ŽELJEZNIČAR: Karić, Marković, Savić, Bogičević, Adilović /od 82. Ramić/, Zeba, Nyema, Vasilić, Bešlija /od 57. Stanić/, Svraka, Smajić.