Maccabi - Željezničar 6:0

04. 08. 2011.

Maccabi - Željezničar 6:0


https://lh3.googleusercontent.com/-Qfe8R5yMiKk/TjshsTt6K0I/AAAAAAAABQ4/Zquepwu_Cb4/004_macabi_zeljo_6-0.jpg

Nogometaši Željezničara po dobrom neće pamtiti ni drugu svoju posjetu Bloomfield sadionu u Tel Avivu u svega godinu dana..

4. august 2011

Igrači Maccabija plasirali su se u play-off Evropske lige nakon što su u revanš meču 3. pretkola ubjedljivo nadigrali Željezničar sa 6:0. Tako su Plavi nakon debakla od Hapoela prošle sezone, opet deklasirani u duelu sa jednim timom iz Izraela, ovaj put teže.

Iako se činilo da Željezničar dobro stoji na terenu prva prijetnja Maccabija pokazala je sve slabosti tima s Grbavice. Zadnja linija bila je prilično nesigurna, a brzonogi veznjaci i napadači domaćeg tima imali su dosta prostora. Željezničar je zaprijetio nakon odličnog prodora Zebe koji je prošao po lijevoj strani, a zatim pokušao uposliti Adilovića. U posljednjem trenutku ispred napadača tima s Grbavice intervenisala je odbrana Maccabija. Taman kada se činilo da naš predstavnik može parirati „žuti“ su poveli. Grešku Markovića, koji nije uspio izbaciti loptu ispred Karića, iskoristio je Colautti, dvostruki strijelac iz prvog meča, koji je sa tri metra neometan pogodio mrežu Plavih za 1:0.

Željezničar je uspostavio terensku inicijativu, ali je bio potpuno bezopasan za gol Maccabija. Domaći su do drugog gola došli nakon prekida. Vasilić je napravio nepotreban prekršaj na liniji šesnaesterca, a Dahan je nakon kratkog dodavanja sjajno pogodio mrežu Karića. Primljeni gol dodatno je šokirao goste koji su u 45. minutu primili i treći pogodak. Ponovo je grešku zadnje linije iskoristio Colautti koji je opet sa dva-tri metra pogodio mrežu nemoćnog Karića za rezultat na poluvremenu od 3:0.

Ni nastavak nije ponudio drugačiju sliku na terenu. Nyema je bio nesiguran, a Atar je lijepo smirio loptu i matirao Karića za 4:0. Imali su gosti sreće i u 60. minutu jer je strahovit udarac Atara završio na prečki.

Prvu pravu priliku Željo je stvorio u 68. minutu. Bio je to sjajan prodor Zebe koji je odlično uposlio Bešliju, a Željin kapiten šutirao je tik pored gola. Zanimljiva situacija dogodila se u 71. minutu. Irski sudija dosudio je time-out kako bi se igrači oba tima osvježili. U 80. je svoj udarac oprobao Višća, no bez prave prijetnje za domaćeg čuvara mreže.

Maccabi je peti gol postigao u 82. minutu. Odlična akcija domaćeg tima opet je zbunila goste, pa je tako Vasilić zatresao vlasititu mrežu. Tačku na i stavio je Atar koji je neometan primio loptu, a zatim sa 16 metara poslao loptu u mrežu. Za Plave je sreća što je do kraja ostalo samo nekoliko minuta jer se lako moglo dogoditi da poraz bude izražen još većom razlikom.

Maccabi - Željezničar 6:0
4. august 2011
Strijelci: Colautti u 18. i 45, Dahan u 38., Atar u 54. i 85., Vasilić u 82. ag
Stadion: Bloomfield u Tel Avivu. Sudija. Alan Black (SJI).
Žuti kartoni: Ziv (Maccabi), Nyema, Stančeski (Željezničar).

MACCABI: Haimov, Israilevich (od 46. Atar), Ziv, Mikha, Pavićević, Konate, Yeini, Logasi, Colautti (od 46. Itzakhi), Dahan (od 56. Kehat), Vered. Trener: Mordechay Iwanir.
ŽELJEZNIČAR: Karić, Kvesić, Marković, Adilović, Zeba, Nyema, Vasilić, Bešlija (od 70. Selimović), Svraka (od 70. Zolotić), Jamak (od 56. Višća), Stančeski. Trener: Amar Osim.