Široki B. – Željezničar 2:1

07. 08. 2011.

Široki B. – Željezničar 2:1


https://lh5.googleusercontent.com/-PaJ7K1TvxFk/Tj8UH93CYzI/AAAAAAAABRE/hsyg1kn2lvc/005_siroki_zeljo_2-1.jpg


Veliki derbi 1. kola Premijer lige koji je večeras odigran na Pecari između Širokog Brijega i Željezničara odlučen je u 92. minuti. Završilo je 2:1, a velika tri boda domaćinu donio je Wagner u posljednjim sekundama..

Prvo poluvrijeme na Pecari je donijelo sjajan nogomet. Viđena su dva gola, dvije prečke, puno žutih kartona. Krenimo redom. U 9. minuti je zaprijetio Ivanković, ali je njegov udarac izblokiran. Nakon igre na sredini terena, u 17. minuti je Široki poveo. Zakarić je probio lijevu stranu, ubacio u kazneni prostor Sarajlija, a na krivom mjestu za goste, a pravom za domaće se našao Benjamin Ćolić koji je zakucao loptu u sopstvenu mrežu. Plavi su zaprijetili minut kasnije, ali je Savić šutirao glavom preko gola. Ipak, gosti su brzo stigli do izjednačenja. Zeba se u 27. minuti majstorski oslobodio jednog igrača Širokog na lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i uputio oštar cenataršut, a Dino Ćorić baš kao Ćolić loptu šalje u spopstvenu mrežu.

Do kraja prvog dijela još dosta uzbuđenja. Prvo je Karić zaustavio udarac Roskama u 30. minuti, dok Smajić na drugoj strani puca tik pored lijeve stative. Nakon sjajne akcije u 35. minuti koju je započeo Šilić, Wagner je sa 12 metara uzdrmao prečku. U finišu meča ponovo okvir gola spašava Željezničar. Šilićev slobodnjak je Karić skrenuo u stativu, a potom je Kvesić izbacio loptu u polje.

Drugo poluvrijeme je započelo sa skoro pola sata zakašnjenja, jer su se ugasili reflektori na Pecari. Ovo nije poremetilo igrače da i u nastavku pokažu dobar fudbal. Plavi su imali više loptu u svom posjedu i bili opasniji.

U 47. minuti Roskam je slabo zahvatio loptu, koja je došla da golmana plavih. U 61. Minuti pokušao je Nyema, ali je njegov udarac zaustavio Bilobrk. U 72. minuti Zeba je bio u solo prodoru, ali je pucao pravu u Bilobrka. U 76. minuti Wagner je ponovo pokušao, ali je pucao visoko preko gola. Minut kasnije rezervista Adilović iskosa pogađa spoljni dio mreže. Plavi su ponovo zaprijetili u 79. minuti, ali udarac Kvesića je prohujao pored gola. U 80. minuti velika prilika za domaće. Varea je izašao sam pred Karića, ali je golman plavih spasio čist pogodak. I kad se činilo da će ostati 1:1, Wagner je donio veliku radost na Pecari pogodivši za 2:1. Ponovo je zakazala odbrana gostiju.

1. KOLO Premijer liga BiH sezona 2011/12
Široki Brijeg - Željezničar 1:1
Široki Brijeg:
07.08.2011
Stadion: Pecara
Gledatelja: 2.000.
Sudac: Danijel Pajić (Bijeljina).
Strijelac: 1:0 - Čolić (17. autogol), 1:1 - Ćorić (27. autogol), 2:1 - Wagner (90+2, Bertoša).

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Ćorić, Džidić, Ješe, Bertoša, Marciano, Ivanković, Šilić (67. Kožul), Wagner, Zakarić (78. Mišić -), Roskam (68. Varea ) Trener: Branko Karačić.

ŽELJEZNIČAR: Karić – Čolić B, Kvesić, Bogičević, Gerhardt – Savić, Svraka, Bešlija (Adilović), Smajić (Višća), Zeba – Selimović
Trener : Amar Osim.