Zeljeznicar - Olimpik 3-0

28. 09. 2011.

Zeljeznicar - Olimpik 3-0


https://lh3.googleusercontent.com/-uBnjyAnVtC8/ToNwZWSKCUI/AAAAAAAABUg/dbr2Hg1Fjj0/2011_28_28_zeljo_3-0_olimpic_kup.jpg

Željezničar je praktično već obezbijedzio plasman u četvrfinale Kupa BiH i lov na treće uzastopno finale.

Željezničar je na večeras na ''Grbavici'' pobijedio ekipu Olimpica u prvom susretu 1/8 finala Kup-a Bosne i Hercegovine i tako napravio dobar posao pred revanš za tri sedmice. Vrlo dobru fudbalsku predstavu obilježio je veliki broj žutih kartona gostujućih fudbalera i apsolutna dominacija Željezničara na sredini terena. Konačan rezultat bio je 3:0 za ''plave'' a strijelci su bili Adilović, Bogičević i Gerhardt.

Iz uvodnog pritiska domaćih razvile su se poluprilike Adilovića i Jamaka. No, u jeku ofanzive domaćih fudbaler Olimpica Haris Harba ne koristi veliku priliku za vođstvo svog tima. Izašao je sam pred Gušu koji fenomenalnom intervencijom podsjeća na najbolje dane kada je s velikim uspjehom stajao i na golu reprezentacije naše zemlje. Igrao se 20. minut kada je velika prilika ''vukova'' otišla u nepovrat.

Šansa Harbe kao da je malo ''prizemljila'' domaće fudbalere koji su u nastavku manjim intenzitetom napadali gol gostiju. U 39. minuti ''plavi'' su poveli. Sjajan centaršut kapitena Bešlije u svoj treći gol u sezoni pretvorio je Eldin Adilović koji je tako i definitivno potvrdio izlazak iz golgeterske krize. Na odmor se otišlo minimalnim vođstvom domaćeg sastava.

Drugi dio Željezničar je otvorio na najbolji mogući način – golom. Strijelac je sada Bogičević koji je rutinski iskoristio lucidnu asistenciju Zebe iz slobodnog udarca. Desilo se to u 54. minuti. Već tada bilo je jasno da će Željo upisati novu pobjedu nad gradskim rivalom s Otoke.

Zadovoljni sigurnim vođstvom, ''plavi'' su i dalje držali kontrolu igre ali bez većih prilika. Pokušavao je Zeba s distance ali danas vrlo dobri golman Fejzić bio je siguran.

Drugu veliku priliku ''vukovi'' su propustili u 70. minuti. Bivši kapiten Sarajeva Muharemović našao se oči u oči sa Gušom ali Željin golman ponovo brani za erupciju oduševljenja domaće publike koja je svaki kontakt s loptom svog golmana, nagrađivala dugotrajnim aplauzima i odobravanjima.

Igrao se 78. minut kada je Gerhardt postigao i treći gol za svoj tim te tako praktički ovjerio plasman u narednu rundu takmičenja.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa je konačan rezultat utakmice Željezničar – Olimpic 3:0.

( fkzeljeznicar.com )

1/8 finala Kupa BiH sezona 2011/12
Željezničar – Olimpik 2:0
Sarajevo
: 28.09.2011
Stadion: Grbavica.
Gledatelja: 3.500.
Sudija:-
Žuti karton: -
Strijelci: 1:0 - Adilović '39, 2:0 - Bogičević (54.), 3:0 - Gerhardt (78)

ŽELJEZNIČAR: Gušo – Čolić B, Kvesić, Vasilić, Bogičević – Gerhardt, Svraka, Bešlija (Stanić), Zeba, Jamak (Selimović) – Adilović (Ramić).
Trener: Amar Osim.

OLIMPIK:-
Trener: