Željezničar - Sloboda 4:0

02. 10. 2011.

Željezničar - Sloboda 4:0


https://lh6.googleusercontent.com/-4jp-YJf8bhY/TojcerlvB-I/AAAAAAAABYI/tzzIgSK9fUc/s637/009_zeljo_4-0_sloboda.jpg

Večeras je na Grbavici Željezničar slavio visoku pobjedu nad ekipom Slobode. Izuzetnu pobjedu Plavi su ostvarili u velikom stilu. Željo je u najboljoj utakmici sezone postigao 4 gola, a strijelci su bili: Selimović, Adilović (2x) i Zajko Zeba.


Ekipa Amar Osima sjajno je otvorila susret. Danas sjajni Benjamin Čolić pokušao je pronaći Adilovića u petercu gostiju, lopta dolazi do Zebe koje je vraća pred gol Mujkića gdje je na pravom mjestu Selimović koji svojim trećim golom dovodi svoj tim u vođstvo. Bio je to treći prvenstveni pogodak za Selimovića a kuriozitet je da je sve postigao glavom. Igrao se 8. minut.

Samo tri minute poslije bilo je već 2:0. Lucidnu asistenciju Svrake rutinski koristi Adilović koji, čini se, ulazi u veliku formu. Bilo je to 2:0 za raspoložene domaće fudbale.

Naredni gol publika na danas lijepo ispunjenoj Grbavici čekala je do 43. minute. Slobodan udarac izborio je Kvesić, Zeba namjestio loptu 17 metara od gola Mujkića koji je zakasnio s intervencijom. Erupcija oduševljenja na tribinama Željinog stadiona.

Dvije minute poslije, nova prekrasna akcija domaćih. Čolić je lijepo pronašao Adilovića koji sjajno skače i odvodi svoj tim na već nedostižnu prednost. Već tada pobjednik je definitivno bio riješen i bilo je pitanje s koliko će golova indolentni gosti napustiti Dolinu ćupova.

Ipak, u drugom dijelu Plavi nisu napadali odlučno kao u prvom. Istina, imali su potpunu kontrolu lopte iz koje su kreirali nekoliko prilika ali golman gostiju ostao nesavladan.

U ekipi domaćina svi su odigrali vrlo dobru utakmicu a posebno treba izdvojiti vrlo dobar nastup mladog Nermina Zolotića koji je bio potpuni vladar sredine terena oduševivši domaću publiku.

Rutinska pobjeda Željezničara u najboljoj utakmici ove sezone i skok na 3. poziciju na prvenstvenoj tabeli.

( fkzeljeznicar.com )

9. kolo Premijer lige BiH sezona 2011/12
Željezničar - Sloboda 4:0
Sarajevo:
02.10.2011
Stadion: Grbavica
Gledalaca: 5.500
Sudija: Semir Kaplan (Stolac)
Žuti kartoni: Ćirić, Slomić, Filipović (Sloboda)
Strijelci: 1:0 - Selimović (8. Zeba), 2:0 - Adilović (11. Jamak), 3:0 - Zeba (43.), 4:0 - Adilović (45+1. B. Čolić).

ŽELJEZNIČAR: Gušo, B. Čolić, Bogičević, Vasilić , Kvesić (46. Stanić), Zolotić, Jamak, Svraka, Zeba (56. Drakul), Selimović, Adilović (65. Ramić ).
Trener: Amar Osim

SLOBODA: Mujkić, Efendić, Ćirić, Jogunčić, Zoletić, Jahić, Filipović, Halilović, Rahmanović, Slomić (79. Ribić -), Mešanović
Trener: Darko Vojvodić