Željezničar - Leotar 2:0

26. 11. 2011.

Željezničar - Leotar 2:0


https://lh4.googleusercontent.com/-rkA0oN2zJhw/TtfBwUx_AtI/AAAAAAAABb4/nHFbln2hJoE/s637/019_zeljo_leotar.jpg

Željezničar je danas na Grbavici odigrao posljednju utakmicu u jesenjem dijelu prvenstva, ugostivši Leotar iz Trebinja. Konačan rezultat bio je 2:0 za domaći sastav a golove su postigli Adilović i Zeba.

Plavi su očekivano bolje otvorili utakmicu mada to nije bio onaj veliki pritisak kojim domaći obično dočekuju svoje protivnike na Grbavici. Gosti su postavili defanzivnu formaciju sa brzom transformacijom u kontranapade.

Nakon nekoliko propuštenih prilika, Željo je poveo u 25. minuti utakmice. Lijepu akciju odigrali su Zeba i Kvesić koji centrira, a najviši u skoku je i danas fenomenalni Eldin Adilović koji šutira glavom, i postiže svoj 11. premijerligaški gol u ovoj sezoni.

Nakon toga, igra se ponovo preselila na sredinu terena a svoju najbolju priliku na utakmici, Leotar je propustio u 38. minuti. Nakon jedne brze akcije, Marković je sjajno šutirao sa preko 30 metara, ali je prečka saveznik debitanta Semira Bukvića. Nakon još nekoliko dobrih prilika za Adilovića i Zebu, na odmor se otišlo uz minimalno vođstvo Željezničara.

U gostujućem sastavu, pred sam kraj prvog poluvremena drugi žuti karton dobio je Akufo, pa su Trebinjci u nastavak ušli sa igračem manje na terenu.

Drugi gol Plavi su postigli u 53. minut. Prelijep dupli pas odigrali su Zeba i Stančeski, najbolji igrač Željezničara preciznim šutem sa 20-tak metara gađa donji desni ugao golmana Milenkovića i to je već 2:0. Već tada je utakmica bila odlučena.

https://lh4.googleusercontent.com/-fGix0fKtofY/TtfBxCasrqI/AAAAAAAABcA/77hX24tnpoE/s637/019_zeljo_leotarr.jpg

Napadi Željezničara nakon drugog gola odvijalili su se smanjenim intenzitetom jer je bilo jasno da će Plavi upisati novu pobjedu u Premijer ligi, ukupno 9. u nizu.

Menadžer Osim iz igre je povukao Zebu i Adilovića, pa je ofanzivna linija domaćeg sastava nije bila ubitačna kao inače.

Do kraja susreta, tek nekoliko poluprilika na obje strane. Pokušavali su Stančeski i Smajić s jedne, a Marković s druge strane.

Ostalo je 2:0 za Željezničara.

Nova pobjeda Plavih koji su ponovo prvi na tabeli sa 2 boda više od Širokog Brijega, ali će za proslavu naslova jesenjeg prvaka BiH čekati ishod sutrašnje utakmice između Olimpica i Širokog Brijega.


SEZONA: 2011/2012
15. KOLO Željezničar - Leotar 2:0
Sarajevo: 26.11.2011
Stadion: Grbavica
Gledalaca: 2.000.
Sudija: Dragan Skakić (Gradiška)
Žuti kartoni: Pecelj, Akoufo (Leotar).
Crveni karton: Akoufo (Leotar, drugi žuti)
Strijelci:
1:0
– Adilović (25. Kvesić), 2:0 Zeba (53. Stančeski).

ŽELJEZNIČAR: Bukvić , B. Čolić, Gerhard, Vasilić, Kvesić, Jamak 6 (55. Selimović -), Stančeski, Zolotić, Smajić, Zeba (70. Stanić -), Adilović (59. Ramić -).
Trener: Amar Osim.

LEOTAR: Milenković, Čorlija, Milošević, Šaraba, Akuffo, Marković, Andrić, Pecelj, Kajgo (81. Tomanović -), Radović, Milović (52. Kokić -).
Trener: Bogdan Korak.