Čelik – Željezničar 0:0

23. 11. 2011.

Čelik – Željezničar 0:0


https://lh6.googleusercontent.com/-xYVcn7-Sjd0/Ts2AtL7YiSI/AAAAAAAABbs/S72ANABhpP4/s637/018_celik_zeljo.jpg

U revanš susret 1/4 finala Kupa naše zemlje, Čelik i Željezničar odigrali su utakmicu bez golova, pa je plasman u polufinale osigurao Željo koji je u prvoj utakmici igranoj na Grbavici prije 3 sedmice slavio sa 2:0.

Domaći su bolje otvorili utakmicu. Lijepu priliku nakon jednog kontranapada imao je bivši igrač Željezničara Avdija Vršajevića ali ne lopta, okrznuvši prečku, otišla iznad gola. Igrao se 5. minut susreta. Bilo je to sve što smo mogli izdvojiti iz nesadržajnog i na momente dosadnog prvog dijela u kojem, ilustracije radi, nije izveden nijedan korner niti je upućen neki šut u okvir gola. Nešto agilniji od ostalih bili su Zeba i Adilović ali ni oni nisu napravili konkretnije prilike za gol. Na odmor se otišlo bez golova, bilo je 0:0.

U drugi dio, obje ekipe ulaze mnogo agilnije. Prvu priliku imao je Jamak, kojeg je lijepo uposlio Adilović. Domaći golman bio je na mjestu. U 52. minutu velika prilika za Želju. Sjajna akcija Plavih, lopta dolazi do Adilovića koji lob udarcem šutira, prebacuje golmana Nurkovića ali je stativa saveznik domaćeg golmana. Bila je to lijepa prilika da gosti riješe sve dileme oko plasmana u 1/2 finale najmasovnijeg bh. fudbalskog takmičenja. Nakon toga, domaći preuzimaju inicijativu, drže loptu mnogo više u svom posjedu ali prilika nisu imali. Posebno impresivnu partiju pružila je zadnja linija Plavih koja je tokom cijele utakmice bila na vrhunskom nivou.

Do kraja susreta, Željo nešto opasniji ali bez konkretnog učinka pa je ostalo 0:0. Čelik je najbolju priliku na utakmici propustio u posljednjim trenucima utakmice kada je Gušo sjajno ''skinuo'' zicer domaćeg fudbalera Kapetana.

Bila je ovo ukupno 16. utakmica Željezničara bez poraza u svim takmičenja a priliku da nastave seriju, Plavi će imati već u subotu kada će na svojoj Grbavici dočekati Leotar u susretu koji bi mogao odlučiti jesenjeg prvaka BiH.

1/4 finale kupa BiH sezona 2011/12
Čelik - Željezničar 0:0 ( uzvratna utakmica )
Zenica
: 23.11.2011
Stadion: Bilino Polje.
Gledatelja: 1.500.
Sudac: -
Strijelac: -

ČELIK: -
Trener: Elvedin Beganović.

ŽELJEZNIČAR: Gušo – Čolić B, Kvesić, Bogičević, Vasilić – Gerhardt, Svraka, Smajić (Stanić), Zeba, Jamak (Bešlija) – Adilović (Ramić).
Trener : Amar Osim.