Rudar - Željezničar 0-5

17. 03. 2012.

Rudar - Željezničar 0-5


https://lh6.googleusercontent.com/-mnis3qbBPIM/T29TBOSms9I/AAAAAAAABks/__5BruX8naI/s637/022_rudar_zeljeznicar.jpg

Gosti iz Sarajeva ubilježili 11 uzastopnu pobjedu u ligi, a najbolji strijelac prvenstva Eldin Adilović svoj golgeterski konto povećao na brojku od 14 golova u sezoni • Plavi već 20 susreta bez poraza u svim takmičenjima

Željezničar je rezultatom 5:0 kao gost savladao Rudar u Prijedoru i tako još jednom dokazao da je ove sezone najozbiljniji pretendent za titulu prvaka. Posebno raspoložen bio je Eldin Adilović, koji je postigao čak četiri pogotka, dok je jedan dodao Bekrić, a njima uz rame bio je odlični Zajko Zeba.

Prvi dio susreta počeo je sjajnom prilikom domaćina. Ipak, nakon ubačaja Kantara, Mikić je pogodio tek prečku, a onda je uslijedila kazna iskusnih Sarajlija. Kao i mnogo puta ove sezone promašaje i greške protivnika kaznio je najubojitiji dvojac Premijer lige BiH. Zeba je, naime, u 24. minuti sjajno ubacio, a najbolji strijelac lige - Adilović, nastavio je tamo gdje je stao jesenas, sa pogocima, poslavši loptu u mrežu za 1:0.

11. prvenstveni pogodak Adilovića, nagovijestio je 11. uzastopnu premijerligašku pobjedu Želje, a da će na kraju plavi slaviti bilo je jasno u 40. minuti, nakon što su već po oprobanom receptu postigli novi gol. Zeba je ponovo ubacio, a Tripić je loše izboksovao loptu, koja pada pred Adilovića, a on je šalje u mrežu za vodstvo od 2:0.

Petnaest minuta odmora nije poremetilo ritam gostiju, koji su nastavili sa napadima, pa se na novi gol u mreži Tripića nije dugo čekalo. Ponovo je neumoljiv u 50. minuti bio Eldin Adilović, s tim što se ovaj put sam namjestio i postigao odličan pogodak, Željin treći na utakmici. Minutu poslije već je bilo 4:0 za Želju, s tim što strijelac nije bio Adilović, koji je, eto, malo poštedio Tripića, za kojeg pak nije imao milosti povratnik u plave redove - Samir Bekrić, kojem je ovo prvijenac ove sezone. Ne trebamo ni pominjati da je asistent bio Zeba!?

Adilović, koji je i počeo golijadu, posao je završio u 83. minuti, svojim četvrtim golom na utakmici, a Željinim peti. Za napadača sarajevskog tima ovo je bio ujedno i 14. gol u sezoni, čime se odvojio daleko od ostatka pratnje na listi strijelaca. Za Želju je pobjeda u Prijedoru bila 11. uzastopna, a 20. u svim takmičenjima ove sezone.

17. kolo, Premier Lige
Rudar P.- Željezničar 0:5

Prijedor: 17.03.2012
Stadion: Gradski
Gledalaca: 1.000
Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad)
Žuti kartoni: B- Čolić, Smajić, E Čolić (Željezničar).
Strijelci: 0:1 - Adilović (24.), 0:2 - Adilović (40.), 0:3 - Adilović (51.), 0:4 - Bekrić (55.), 0:5 - Adilović (78.)

RUDAR: Tripić, Janković, Veinovi, Šobić, Jevtić, Mitrović, Stambolija (61. Kecman ), Kantar, Mikić, Žerić (46. Rovčanin ), Tosunović (80. Babić).
Trener: Dragan Radović

ŽELJEZNIČAR: Gušo, B. Čolić (59. Bešlija), Kerla, Ćutuk, Kvesić, Gerhard (71. Zolotić ), Svraka, Bekrić, Smajić (43. E. Čolić), Zeba, Adilović .
Trener: Amar Osim