Sloboda - Željezničar 0-4

28. 04. 2012.

Sloboda - Željezničar 0-4


https://lh6.googleusercontent.com/-Ert54yrqLZQ/T50ScFJMd8I/AAAAAAAAACA/qpn9oaQ6nxM/s637/024_sloboda_zeljo.jpg

Željezničar je nastavio svoj pohod ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine i danas na Tušnju, gdje su sa 4:0 bili bolji od Slobode.


Željezničar će biti novi šampion BiH, jer je odigrao ponovo šampionski. Plavi su danas na teškom gostovanju savladali Slobodu, kojoj se ne piše dobro nakon ovog poraza. Junak je bio ove sezone nezadrživi Muamer Svraka koji je bio trostruki strijelac, a pogodio je i prvi topnik lige Eldin Adilović. Ovo je za izabranike Amara Osima bila 29.uzastopna utakmica bez poraza, a 17. uzastopna na kojoj nisu primili pogodak.

Sloboda je otvoreno krenula ka golu Želje sa željom da što prije dođu do vodstva. Ipak, sve nade Tuzlaka su srušene već u 9. minuti. Zeba sjajno ubacuje u kazneni prostor, a tamo sjajno reaguje Svraka koji na lijep način pogađa mrežu Mujkića. Do kraja prvog dijela nije bilo većih prilika, s tim da su opasniji i dalje bili gosti, koji su prijetili najviše preko Selimovića. S druge strane, domaći su imali inicjativu, ali nisu uputili niti jedan šut u okvir gola Sarajlija.

Početkom drugog dijela, Šmigalović je uputio tek prvi udarac u okvir gola, a u 59. minuti isti igrač je bio u dobroj šansi, ali Gušo sjajno reagirao i izbacio loptu u korner. U 65.minuti već je 2:0. Bekrić je ubacio, Mujkić malo zakačio loptu, ali samo do Svrake koji po drugi put pogađa mrežu Tuzlaka. Tada je bilo jasno da bodovi idu u Sarajevo. U 73. minuti, Adilović izlazi sam pred Mujkića i rutinski pogađa za velikih 3:0. Tada su domaći jedva čekali kraj, jer su bili poprilično utučeni, a onda im je novi udarac zadao Svraka još jednim golom glavom u 83. minuti. Nakon ovog poraza Sloboda se nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji.

24.kolo Premier Lige BiH :
Sloboda - Željezničar 0:4
Tuzla: 28.04.2012
Stadion Tušanj.
Gledalaca: 2.000.
Sudija: Edin Jakupović.
Žuti kartoni: Hasanović, Bekić (Sloboda), Jamak, Kvesić (Željezničar).
Strijelac: 0:1 – Svraka (9), 0:2 Svraka (65), 0:3 Adilović (73), 0:4 Svraka (83).

Željezničar: Gušo, Čolić, Kvesić, Bogičević, Vasilića, Svraka, Nyema, Jamak (od 53. Bekrić), Selimović, Adilović (od 82. E. Čolić), Zeba (od 82. Stanić).