Travnik - Željezničar 0-0

04. 08. 2012.

Travnik - Željezničar 0-0


https://lh5.googleusercontent.com/-cQOdhwvNUXw/UB62SSkekdI/AAAAAAAAAEQ/k0QnNBoJfVA/s636/travnik_zeljoo.jpg


U okviru 1. kola BHTelekom Premijer lige na Piroti su snage odmjeriti domaći Travnik i bh. prvak Željezničar, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (0:0).


Na samom otvaranju susreta Željezničar je imao terensku inicijativu, no Travnik je prvi zaprijetio. Igrala se 9. minuta kada je Lihovac šutirao, ali neprecizno. U 23. minuti aktuelni prvak Bosne i Hercegovine mogao je povesti. Jamak je centrirao, Adilović najviši u skoku, šutira glavom ali lopta odlazi malo pored gola.

Do 36. minute ništa zanimljivo se nije dešavalo na terenu, a onda Popović iz dobre situacije ne uspjeva savladati Antolovića. I u samom finišu prvog dijela najbolja prilika na utakmici. Nakon jedne akcije gostiju Bekrić neometan sa sedam metara jako loše šutira.

Na otvaranju drugog dijela nije bilo većih uzbuđenja, da bi u 56. minuti Simeunović zaprijetio Antoloviću, koji iz ovog duela izlazi kao pobjednik. Kako se bližio kraj tako su Plavi sve više stiskali, i u nekoliko navrata su mogli savladati Fejzića. Prilike da Željezničaru donesu pobjedu propustili su Bešlija, Selimović i Kerla, a treba dodati da je u 75. minuti jedan odbrambeni fudbaler Travnika u svom šesnaestercu igrao rukom, no sudija Ognjen Valjić ništa nije svirao.

Sve u svemu prosječna fudbalska predstava na Piroti, a bodom su sasvim sigurno zadovoljniji gosti.

Premijer liga, 1. kolo:
Travnik - Željezničar 0:0
Travnik: 04.08.2012
Stadion: Pirota.
Gledalaca: 2500
Sudija: Ognjen Valjić.
Žuti kartoni: Fejzić, Pejić, Laštro, E. Varupa, Popović (Travnik).

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Čolić, Kvesić, Bogičević, Kerla, Svraka (od 84. minute Stanić), Bekrić, Jamak, Zeba (od 46. minute Bešlija), Adilović (od 68. minute Pehilj), Selimović.
Trener: Amar Osim.

https://lh3.googleusercontent.com/-tCh3Kwzmr3g/UB62T5jwkAI/AAAAAAAAAEY/G4HxU8rWUGI/s636/travnik_zeljo.jpg






http://fkzeljeznicar.ba/media/plavo-je-srce-u-meni.gif