Željezničar - Olimpik 3-0

27. 02. 2011.

Željezničar - Olimpik 3-0




Željo nadigrao Olimpic

Izvor: Sportsport.ba

Fudbaleri sarajevskog Željezničara savladali su večeras na Grbavici Olimpic rezultatom 3:0 u okviru 16. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je mnogo bolje otvorio susret u malom gradskom derbiju protiv Olimpica. Prvu priliku na utakmici imao je Popović, ali je golman Vukova Lučić stigao do lopte prije napadača Željezničara, te je otklonio opasnost.

Na prvi gol se čekalo do 17. minute. Tada je novo pojačenje Olimpica Škaljić u kaznenom prostoru oborio Svraku, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Zajko Zeba i Željezničar je poveo sa 1:0.

Nakon primljenog gola, gosti su se malo trgnuli, a odlično priliku za izjednačenje propustio je Admir Raščić, koji glavom sa samo nekoliko metara šalje loptu preko gola. Na drugoj je strani uzvratio Mirsad Bešlija, ali ni njegov šut nije našao put do mreže.

Sjajni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća lijepim je golom u 33. minuti doveo svoju ekipu na dva gola prednosti i već je tada bilo jasno kako će bodovi u ovom susretu ostati na Grbavici.

I nastavak susreta donio je dobru utakmicu, bez obzira na veoma težak teren za igru. Priliku za Željezničar propustio je realizovati Savić, a na drugoj strani isto je napravio Raščić. Željo je u 57. minuti poveo sa 3:0, a strijelac prelijepog gola sa dvadesetak metara bio je Mirsad Bešlija.

Nakon i trećeg gola domaćih, svima je postalo jasno da će bodovi iz ovog susreta ostati na Grbavici, a većih uzbuđenja do kraja utakmice nije bilo.

''Grbavica''

Gledalaca: 4.000

ŽELJEZNIČAR – Olimpic 3:0 (Zeba '17, Višća '32, Bešlija '58)

Žuti kartoni: Marković, Vasilić, Zeba, Stanić.

ŽELJEZNIČAR: Šehić – Marković, Stanić, Vasilić, Mešić – Savić (Čolić E), Svraka, Višća (Jamak), Bešlija/c/ (Spahić), Zeba – Popović. Trener: Amar Osim.