Borac - Željezničar 0:1 (prekid u 33.min.)

24. 09. 2011.

Borac - Željezničar 0:1 (prekid u 33.min.)


https://lh5.googleusercontent.com/-kUbU_Tzqcqc/ToDMTKQ8plI/AAAAAAAABUE/bmONYdk6ut4/s637/2011_09_24_bor_zeljo.jpg


Utakmica Premijer lige BiH između banjalučkog Borca i Željezničara prekinuta je u 33. minuti, jer je došlo do navijačkih nereda!

Željezničar je vrlo agresivno ušao u susret. Presingom na zadnju liniju domaćeg tima, nisu dozvoljavali zadnjoj liniji Borca da prenese loptu do veznog reda što je, čini se, iznenadila domaćeg trenera koji je večeras izveo vrlo ofanzivno postavljenu ekipu.

Prvu veliku priliku propustio je Zajko Zeba. Kapiten Bešlija sjajno mu je ''podvalio'' loptu koju prolazi kroz buket domaćih fudbalera, dolazi do najboljeg strijelca Željezničara iz prošle sezone koji dobro ali i neprecizno šutita. Bila je to idealna šansa u 21. minuti ali su domaći imali mnogo sreće.

U 26. minuti prva prava prilika za domaće. Nakon velike u gužve u šesnaestercu ''plavih'', lopta dolazi do Grahovca koji šutira, lopta se odbija od Jamaka ali je stativa saveznik golmana Guše. Ostalo je 0:0.

Već u narednom napadu stigla je kazna. Svraka je napravio pravu malu minijaturu na polovini gostuju, pronašao Zebu koji gađa Adilovića u petercu – dovoljno je vodstvo Željezničara. Skinuo je tako i Željin napadač veliko breme sa svojih pleća nakon nekoliko utakmica bez pogotka.

I onda se desilo ono što niko nije želio – u 33. minuti domaći navijači pronalaze način da pored statičnog obezbjeđenja uđu na teren i krenu u opću potjeru – kako za navijačima tako i za igračima gostujućeg kluba. Bilo je jasno da se u Banja Luci dešava novi užasna epizoda u domaćem klupskom fudbalu – ovaj put na očigled cjelokupne javnosti. Stručni štab gostiju kao i svi fudbaleri povlače su svlačionicu a pridružuju im se i domaćini.

No, nakon više od sat vremena konsultacija, glavni sudija Tomislav Čuić je procijenio da se susret ipak ne može nastaviti zbog ugrožene sigurnosti gostujuće ekipe.

Konačan ishod ovog susreta bit će poznat nakon sjednice Disciplinske komisije fudbalskog Saveza.

( zeljeznicar.com )

8.KOLO Premijer lige BiH sezona 2011/12

Borac - Željezničar 0:1

Banja Luka: 24.09.2011
Stadion: Gradski
Gledalaca: 7.000
Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad)
Strijelci:
(Adilović '28). Utakmica je prekinuta u 33. minuti.

BORAC: Avdukić , Stupar , Raspudić , Mikić , Žarić , Stajić , Grahovac , .
Trener: Zvezdan Cvetković.

ŽELJEZNIČAR: Gušo - Čolić B, Kvesić, Bogičević, Vasilić (Zolotić) - Gerhardt, Svraka, Bešlija (C), Zeba, Jamak - Adilović.
Trener: Amar Osim.