Željezničar – Sarajevo 0:0

08. 11. 2006.

Željezničar – Sarajevo 0:0


08.11.2006

U prvom susretu četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine Željezničar i Sarajevo su na stadionu Grbavica, pred oko 7.000 gledalaca, igrali neriješeno 0:0.


Na stadionu Grbavica, po izuzetno lijepom vremenu okupilo se oko 7000 gledatelja. U 3. minuti Duro izvodi prvi korner, Turković loptu udara glavom, ali vratar Željezničara je na mjestu. Utakmica uglavnom protječe na sredini terena, bez pravih prilika s obje strane. U 19. minuti nakon duže akcije Sarajeva, Repuh šutira s desetak metara pored gola. Minut kasnije Semir Štilić odlično šutira, ali vratar Sarajeva, Alaim, još bolje brani. U 34. minuti Trivunović dobiva žuti karton, nakon što je od sudca tražio dosuđivanje prekršaja.

Jahić u 42. minuti grubim startom ruši Marciana te zbog tog starta dobiva izravni crveni karton. U sudačkoj nadoknadi, Duro pokušava iznenaditi Radulovića, ali njegov udarac odlazi iznad gola. Kraj prvog poluvremena, rezultat na Grbavici 0:0 s tim da Željezničar od 43. minute igra s igračem manje.

Na pauzi između poluvremena u svlačionici Sarajevo ostao je Repuh, a umjesto njega ušao je Obuća. Utakmica je na kratko prekinuta zbog bakljade navijača Željezničara. Igra u drugom dijelu protječe uglavnom na sredini utakmice, Željezničar s 10 igrača uspijeva održati neodlučen rezultat.

Na Grbavici se igra 83. minuta, a obje ekipe kao da jedva čekaju kraj susreta. Par minuta kasnije Turković nakon starta nad Kamberom dobiva žuti karton. U jednoj od rijetkih prilika, Obuća u šutira glavom, ali njegov blagi udarac Radulović hvata bez problema. Na Grbavici se igra sudačka nadoknada od 6 minuta.

Završen je još jedan vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, koji ovoga puta svakako nije opravdao taj naziv. Ime momčadi koja će proći u polufinale saznat ćemo za petnaest dana.