Saeajevo - Željezničar 2:1

21. 04. 2007.

Saeajevo - Željezničar 2:1


Nogometaši Sarajeva su u derbi susretu 24. kola Premijer lige BiH u subotu na stadionu Asim Ferhatoviæ Hase savladali gradskog rivala Željeznièara sa 2:1 (1:1)....

Susret je protekao u potpunouj dominaciji nogometaša Sarajeva, koji su uspjeli iskoristiti dvije od desetak povoljnih prilika i zabilježiti važnu pobjedu u borbi za naslov prvaka BiH.

Poèetak meèa pripao je ipak Željeznièaru, koji je u 5. minuti poveo sa 1:0. Pelak je sa desne strane iz slobodnog udarca ubacio loptu u šesnaesterac, gdje je najviše skoèio Dialiba i sa pet metara poslao loptu u gol.

Na izjednaèenje se èekalo do 19. minute, kada je Turkoviæ, nakon centaršuta Muharemoviæa, sa sedam metara savladao golmana Željeznièara Baotiæa.

U nastavku meèa Sarajevo je nastavilo sa napadima, dok se Željeznièar opredijelio za odbrambenu formaciju. Preko isturenih Obuæe, Repuha i Turkoviæa Sarajevo je napravilo nekoliko dobrih prilika, ali je golman Željeznièara uspio zaustaviti njihove udarce.

Jedinu priliku u nastavku Željeznièar je imao u 75. minuti preko Jahiæa, koji se našao sam pred golom Sarajeva, ali je Alaim odbranio njegov šut. Minutu kasnije Grujiæ je propustio stopostotnu priliku za Sarajevo, a u nastavku akcije Baotiæ je odbanio udarac Turkoviæa. Pobjedonosni pogodak za lidera na tabeli postigao je rezervista Kurto u 83. minuti, nakon asistencije Muharemoviæa.


Osamdesetdeveti Sarajevski derbi
21.04.2007 godine
Sarajevo - ZELJEZNICAR 2-1
Stadion: Kosevo - Asim Ferhatovic-Hase
Gledalaca: 16.000
Sudija: Aleckovic (Sarajevo)
Strijelci:
Dialiba 5 min za ZELJEZNICAR, Turkovic 20 min i Kurto 83 min za Sarajevo
Sarajevo:
Alaim, Milosevic, Zukic (Saranovic), Repuh, Marciano, Hadzic, Ihtijarevic, Grujic (Dzakmic), Obuca (Kurto), Turkovic i Muharemovic
ZELJEZNICAR:
Baotic, Gredic, Kamber, Cocalic (Mulalic), Spahic, Beslija (Jugovic), Jahic, Bekric, Redzepi, Pelak (Jamak) i Dialiba