Željezničar - Modriča 1:0

17. 08. 2008.

Željezničar - Modriča 1:0


Odigrana četiri meča 3. kola Premijer liga BiH


Željezničar je ostvario prvu pobjedu u sezoni (1:0), a Sarajevo je remizirao 2:2 u Orašju, najzanimljiviji su detalji danas četiri odigrana susreta 3. kola Premijer lige BiH.


Šelija dao gol, Pelak udario Stokića

Na «Grbavici» Željo je bio bolji od Modriča Maxime aktuelnog prvaka BiH, i prava je sreća što izabranici trenera Mitra Lukića nisu primili više od jednog gola u bh. prijestolnici. Trenutak odluke desio se kada je su sjajnu akcijuizveli Šimić i Dudić uposlivši Šešliju koji je donio tri boda ekipi Sime Krunića. Incident se desio u 89. minutu, kada Pelak bez lopte udara Stokića, te mu je sudija Arnautović opravdano pokazao crveni karton i poslao ga ranije pod tuševe.
Publika u Orašju vidjela je za naše prilike fenomemenalnu utakmicu. Sarajevo stiglo u 63. minutu do izjednačenja, nakon što je Orašje povelo golom Joldića u 8. Igralo se dobro, obostrano otvoreno, a tim Šenera Bajramovića je bio na domak pobjede. Doči je «zabio» za 1:2 u 79. minutu. Ipak, tri boda sa konta «bordo» tima izmakla su u 85. minutu kada je konačan rezultat postavio Maskajević.

Željezničar - Modriča Maxima 1:0

1:0 Šešlija (54)

SARAJEVO - Stadion “Grabavica”. Gledalaca: 4.000. Sudija: Midhat Arnautović (Tuzla). Žuti kartoni: Borić, Jamak, Bućan, Šimić (Željezničar), Savić, Ristanić (Modriča Maksima). Crveni karton: Pelak (Željezničar).
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Bućan, Bajić, Cocalić, Hrkač, Jamak, Muharemović (46. Šimić), Šešlija 6.5 (73. Redžepi), Bekrić, Pelak, Borić (46. Dudić). Trener: Simo Krunić.
MODRIČA MAXIMA: Hadžiđulbić, Vasić, Čosić, Jolović, Bogičević, Savić, Ristanić, Miljković (68. Lukić), Stokić, Zafirović (57. Popović), Bojić. Trener: Mitar Lukić.