Željezničar – Široki B. 0:0

16. 03. 2011.

Željezničar – Široki B. 0:0


Željo i Široki razočarali publiku

Izvor : SportSport.ba
Srijeda, 16.03.11.

U prvoj utakmici polufinala Kupa naše zemlje Željezničar i Široki Brijeg su na Grbavici odigrali lošu utakmicu koja je završila bez golova. Ovim rezultatom su mnogo zadovoljniji gosti koji su ostvarili ono što su i naumili.

Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno loše. Mario Bazina je na teren izveo potpuno defanzivnu ekipu koja je imala samo jedan cilj - ne primiti pogodak. Takav bunker gostiju domaći igrači nisu uspjeli probiti, iako su konstantno napadali.

U prvih 15 minuta nismo vidjeli skoro ništa, a prvu priliku su imali gosti kada je Dalibor Šilić u 16. minuti izveo slobodan udarac, ali je Ibrahim Šehić odlično intervenisao. Nakon toga je domaća ekipa preuzela potpunu dominaciju terenom,ali su se njihove akcije uglavnom završavale na dvadesetak metara od gola Dejana Bandovića.

Posljednjih 15 minuta prvog dijela utakmice Željezničar je pokušavao svim silama doći do vodećeg pogotka, ali nije uspio. Najbolju priliku su imali u 39. minuti kada je Zeba šutirao iz slobodnjaka sa nekih 18 metara, ali je lopta pogodila vanjski dio mreže.

Drugo poluvrijeme su obje momčadi otvorile mnogo bolje. Već u drugoj minuti nastavka Željo je preko Zebe imao odličnu priliku, ali je Bandović bio na mjestu. U 54. minuti sjajna prilika za domaće, ali je Bajro Spahić bio neprecizan sa samo tri metra.

Dvije minute kasnije uzvratili su gosti preko Wagnera, ali je Brazilac šutirao pored gola. Minutu kasnije Šilić se okušao iz slobodnjaka, ali je lopta završila visoko preko gola. Nakon nekoliko odličnih minuta igre ponovo je uslijedila uspavanka. Domaći su imali više loptu, ali su se gosti sjajno branili.

Plava ekipa je imala dvije dobre prilike u 75. i 76. minuti. Prvo je Edin Višća šutirao visoko preko gola, a minutu kasnije iz iste pozicije Zajko Zeba šutira pravo u Dejana Bandovića. Široki je mogao doći do gola u 81. minuti, ali je Juan Varea iskosa sa nekih deset metara šutirao zamalo pored gola.

Zeba je u 84. minuti sjajno šutirao sa 25 metara, ali je Bandović ponovo bio siguran. Željezničar je posljednjih pet minuta utakmice pokušavao svim silama doći do gola, ali je odbrana gostiju bila na visini zadatka. Na kraju je ostalo najnepopularnijih 0:0.

Željezničar – Široki Brijeg 0:0

Stadion Grbavica. Sudija: Tomislav Čuić. Žuti kartoni: Bešlija (Željezničar), Džidić, Ivanković, Renato, Varea (Široki Brijeg).

Željezničar: Šehić (Karić 67'), Marković (Stanić 77'), Radovanović, Zeba (Nikolić 85'), Višća, Svraka, Savić, Spahić, Vasilić, Mešić, Bešlija.Trener: Amar Osim

Široki Brijeg: Bandović, Diogo, Bertoša, Brekalo, Renato (Kožul 88'), Džidić, Šilić (Ljubić 90'), Wagner (Varea 60'), Ivanković, Zakarić, Roskam. Trener: Mario Bazina