Željezničar - Sloboda 0:1

20. 03. 2011.

Željezničar - Sloboda 0:1



Zoletić u nadoknadi uzeo epitet junaka



Nogometaši Željezničara su večerašnjim porazom na domaćem terenu protiv Slobode (0:1) smanjili šanse da odbrane šampionsku titulu, i to u godini kada slave 90 godina postojanja kluba.

U prvom poluvremenu je Željezničar imao više loptu u svojim nogama u prvih dvadesetak minuta, a nakon toga je Sloboda uspostavila terensku nadmoć. I jedna i druga ekipa su imale po dvije dobre prilike, ali su mreže Ibrahima Šehića i Denisa Mujkića ostale netaknute.

Početkom drugog dijela utakmice Željo je preko Savića i Vasilića imao dvije sjajne prilike, ali je ostalo 0:0. U 52. minuti je Sloboda imala sjajnu priliku preko Jogunčića, ali je mreža Šehića ostala "čista".

Nermin Jamak je u 59. minuti imao dobar šut prema golu Mujkića, ali nije bilo promjene. Kako se bližio kraj Željo je očajnički krenuo u napad, a u 73. minuti Savić nakon ubačaja Zebe propustio dobru priliku.

Deset minuta prije kraja utakmice plavi su imali dobru priliku, ali je udarac Zebe iz slobodnog udarca odlično odbranio Denis Mujkić. Tri minute prije kraja Sloboda je imala priliku preko Gavarića, koji je nakon toga zaradio žuti karton jer je tražio penal.

Domaća ekipa nije uspjela postići toliko željeni pogodak, a u posljednjim trenucima utakmice Zoletić je matirao Šehića i zaledio srca navijača Željezničara za koje će šampionska titula najvjerovatnije ostati samo san.

Željezničar - Sloboda 0:1

Stadion Grbavica.
Gledatelja 2.500.
Sudac: Vladimir Bjelica (Istočno Sarajaevo).
Strijelci: 1:0 Zoletić (90.).
Žuti kartoni:
Marković (Željezničar), Raca, Gavarić, Mujkić, Bošnjak, Bekić (Sloboda).


ŽELJEZNIČAR: Šehić, Marković, Radovanović (od 58. Jamak), Višća (od 58. Stanić), Zeba, Mešić, Spahić, Svraka (od 70. Stančeski), Savić, Vasilić, Bešlija.
Trener: Amar Osim.


SLOBODA:
Mujkić, Nikolić, Halilović, Zoletić, Jogunčić, Raca, Gavarić, Bošnjak (od 52. Efendić), Malkić (od 75. Ćehajić), Bekić, Mešanović (od 61. Mujić).
Trener:
Ibrahim Crnikić.