Željezničar – Čelik 1:0

28. 04. 2011.

Željezničar – Čelik 1:0


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhe2zQ6CqK9-S-t4FXbmxToqwZnGjSTNH0cfzKES4c7BIEgHyouNM2i9YSmXmneCCVrjfFQqOkbxawEaWriW9G8zIv1MWgKT48lCgQ-71RbJiubb59BGwno4OqGQ4BogVU2dBQueSbTWij5/

Pobjeda Željezničara, ''plavi'' bliže trofeju

U prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine Željezničar je na svom terenu golom Zajka Zebe slavio sa 1:0 i sa tom prednošću ide na revanš u Zenicu 25. maja.


28.04.11. KUB BIH - 2010/11

MEĐUSOBNI DUELIIzvor: SportSport.baa

Atmosfera na stadionu je svih devedeset minuta utakmice bila za svaku pohvalu, osim ako izuzmemo incident na početku drugog dijela utakmice kada je jedna petarda sa sjeverne tribine završila pored glave Luke Bilobrka. Nažalost, igrači nisu pratili navijače.


Već u prvoj minuti utakmice domaći navijači su imali razlog za slavlje. Bešlija je po desnoj strani izbjegao ofsajd zamku gostiju i uposlio Zajku Zebu koji sa pet metara matira Luku Bilobrka i dovodi domaću momčad u prednost.

Igrači Željezničara su iskoristili grogiranost igrača Čelika i do 15. minute su stvorili nekoliko izglednih prilika, ali je Luka Bilobrk bio nesavladiv i jedino njemu gosti mogu zahvaliti što Željo nije imao veću prednost. Najbolju priliku je u 9. minuti imao Višća, ali je Bilobrk vrhovima prstiju ksrenuo loptu u korner.

U 18. minuti je Lazar Popović iskosa sa nekih 12 metara odlično šutirao, ali je Bilobrk opet bio odlično postavljen. Do 35. minute nije bilo ozbiljnijih prilika, a onda je Zeba mogao udvostručiti prednost domaćih, međutim, spetljao se i propustio idealnu priliku sa nekih deset metara.

Gosti su imali solidnu priliku preko Emira Hadžića u 38. minuti, ali je nekadašnji napadač Željezničara glavom šutirao pored gola. Tri minute kasnije su gosti, tačnije Adin Džafić, uputili prvi udarac u okvir gola, ali je Šehić bez problema uhvatio loptu.

Sredinom prvog dijela je bilo nekoliko oštrih startova, ali je sudija Goran Paradžik na vrijeme reagirao i žutim kartonima Ćulumu, Bešliji i Horiću usmjerio utakmicu u ljepšem pravcu. U prvim minutama nastavka slaba utakmica.

Domaći igrači su imali više loptu u svojim nogama, ali ozbiljnijih prilika nije bilo. Najbolju priliku u nastavku je imao Edin Višća u 63. minuti, ali se na putu do gola ispriječila stativa. Dvije minute kasnije Lazar Popović je šutirao zamalo pored gola Luke Bilobrka.

Željo je mogao dati gol u 84. minuti, ali je Lazar Popović promašio prazan gol sa pet metara. Minutu kasnije još jedna dobra prilika za Željezničar, ali je ponovo Popović zakasnio na sjajno ubacivanje Zebe. Na kraju je meč završio pobjedom plavih 1:0 golom Zebe u prvoj minuti.

Željezničar – Čelik 1:0


Stadion Grbavica. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški). Strijelac: 1:0 Zeba (1'). Žuti kartoni: Ćulum, Bešlija, Svraka, Višća (Željezničar), Horić, Milošević, Brković, Bilobrk, Hasanović (Čelik).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Marković (B. Čolić 80'), Stanić, Svraka, Ćulum, Vasilić, Nyema, Popović, Višća (Savić 83'), Zeba, Bešlija (E. Čolić 63'). Trener: Amar Osim.

ČELIK: Bilobrk, Brković, Kuduzović, Čović, Milošević, Horić (Hasanović 64') , Kapetan, Purić (Sadiković 89'), Adilović, Džafić ( Šišić 82') i Hadžić. Trener: Abdulah Ibraković.



Video zapis sa meča