Saeajevo - Željezničar 0:0

07. 05. 2011.

Saeajevo - Željezničar 0:0


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQe-ZVyenU3qm5YBbh50yD8L6CXi4tWcslAHqG8WFzkmNE_Y8w2rZmUtfNjn1_1r4Hj7CCiOWL_cjxhXaGxfarI-5MogR6ZMPuDiON6Q1nv4Xr-QB_oE0wu_9aVMQy8wIxQ3QhGlw_cBsE/


Sarajevo i Željezničar su u 97. gradskom derbiju odigrali utakmicu bez pobjednika. Meč je završio bez golova, a ponovo su igrači bordo i plavog tima ostali dužni navijačima za dobru predstavu.

Prave prilike se mogu pobrojati na prste jede ruke, a ako bi izdvojili one stopostotne, onda možemo reći da su i jedni i drugi imali samo po jednu takvu. Jedino vrijedno spomena je odlično navijanje navijača oba tima.

U prvom poluvremenu su oba tima igrala dosta disciplinirano, ali većih prilika za postizanje golova nije bilo. U prvih pola sata utakmice uglavnom smo uživali u onome što se dešavalo na tribinama stadiona Koševo, dok su igrači na travnjaku bili u nešto podređenom položaju.

Sarajevo je igralo nešto ofanzivnije, ali je odlično postavljena odbrana tima sa Grbavice na čelu sa Jadrankom Bogičevićem bila na visina zadatka i nije dozvoljavala opasnosti pred golom Ibrahima Šehića.

Sarajevo je najbolju priliku imalo u 36. minuti preko Damira Koješevića, a Željezničar u 41. nakon kornera Edina Višće kada je glavom pored gola Jovića šutirao Patrick Nyema. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0, borbenosti nije nedostajalo, ali jeste pravih prilika i golova.

Već u prvoj minuti nastavka uzbuđenje. Igrači Sarajeva su tražili penal, jer su mislili da je Nyema igrao rukom, ali se sudija Emir Alečković nije oglasio. Ponovo su više pažnju privlačili navijači nego igrači, a na prvo veće uzbuđenje smo čekali do 67. minute.

Edin Višća je imao šansu za goste, ali se nije najbolje snašao. U 70. minuti najbaolja šansa na utakmici. Emir Obuća je pobjegao odbrani plavih, zaobišao Šehića, ali je loptu sa gol crte izbacio Bogičević, koji je večeras bio možda i najbolji igrač utakmice.

U 86. minuti utakmice je Elvir Čolić probio po desnoj strani, ali je u posljednji čas Sedin Torlak uklizao i odnio loptu ispred njega. Do kraja utakmice nismo vidjeli ništa što bi bilo vrijedno izdvojiti. Još jedan vječiti derbi je završio bez pobjednika, bez golova, ali što je najžalosnije i bez neke igre.


07.05.2011
Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“.
Gledalaca: 16.000.
Sudija: Emir Alečković (Sarajevo).
Žuti kartoni: Torlak, Suljić (Sarajevo), Ćulum, Bogičević (Željezničar).

SARAJEVO: Jović, Arsenijević, Belošević, Torlak, Dupovac, Ščepanović, Čomor, Muharemović, Obuća (od 86. K. Handžić), Koješević (od 90. Suljić), Avdić (od 70. Handžić).
Trener: Mirza Varešanović.

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Popović, Svraka, Ćulum, Stanić, Marković, Bogičević, Gerhard, Jamak (od 86. E. Čolić), Višća (od 71. Stančeski), Bešlija.
Trener: Amar Osim.