Olimpic – Željezničar 0:1

28. 08. 2011.

Olimpic – Željezničar 0:1


https://lh5.googleusercontent.com/-nIG6Chs5OPw/Tlq-zJ6K0RI/AAAAAAAABSY/bltvbTFzVhc/2011_08_28_olimpic_zeljo_0-1.jpg


Mali gradski derbi Olimpic - Željezničar odigran je večeras na najvećem bh. stadionu. Slavili su gosti rezultatom 1:0, a strijelac je bio Selimović u 78. minuti.

Duel najstarijeg i najmlađeg sarajevskog premijerligaša, otišao je kao i uvijek do sada na stranu starijeg. Željezničar je teškom mukom pobijedio Olimpic sa 1:0 iako su igrali sa igračem manje. Odlučio je pogodak Vernesa Selimovića u 77. minuti.

Prvo poluvrijeme na Koševu je ponudilo slab nogomet. Plavi su imali više od igre, ali nikako nisu mogli da pogode mrežu Fejzića. U 5. minuti Ramić je bio prekratak na ubačaj Smajića, a isti igrač je minut kasnije bio prenizak također na centaršut Smajića. U 9. minuti Suljević se ispriječio ispred Smajića, a u istoj kaciji Nyema je šutirao sa 30-tak metara, ali lopta je završila u korneru.

U 21. minuti smo vidjeli prvi udarac u okvir gola. Pokušao je Bešlija sa 20 metara, ali ravno u Fejzića. Jedina opasnost pred golom Želje desila se u 32. minuti, ali je Vladavić bio sebičan i šutirao daleko pored gola. Dvije minute kasnije najveća šansa za plave. Zeba je šutirao, Fejzić je sjajno odbranio, a potom je Bešlijinim udarac izblokiran u korner. Nakon njega Bogičević je probao sa 11 metara, ali daleko preko gola.

https://lh3.googleusercontent.com/-HP1ChxaJThc/Tlq-2HfYryI/AAAAAAAABSc/1Yj5dDeFlfU/s637/2011_08_28_olimpic_zeljoo_0-1.jpg

U 52. minuti najbolja prilika od početka utakmice. Bešlija je ubacio sa lijeve strane, a Vasilić na drugoj stativi sa šest metara šuirao vojelom, ali to Fejzić vadi ispod same prečke. U 66. minuti Vladavićev slobodnjak je završio u rukama Karića, a tri minute kasnije velika šansa za tim sa Grbavice.

Selimović je probio desnu stranu, vratio za Smajića, a ovaj nije uspio pogoditi praznu mrežu. Njegov udarac je izblokirao je Rizvanović. Samo četiri minuta nakon što je ušao u igru, Eldin Adilović je u 71. minuti zaradio isključenje zbog nesportskog ponašanja. U 74. minuti Željo je mogao povesti, ali Vasilićev udarac nakon kornera zaustavila je stativa.

Željo je poveo u 77. minuti. Bešlija je izveo slobodan udarac, a Selimović glavom zakucao lotu iza leđa Fejzića, za veliko slavlje navijača, koji su većim tokom susreta bili nezadovoljni. U 85. minuti pokušao je Nyema, ali je lopta prohujala pored gola. Do kraja su gosti sačuvali prednost i došli do velika tri boda.

5. kolo Premijer lige BIH sezona 2011/12
Olimpic – Željezničar 0:1

Sarajevo:
28.08.2011
Stadion
: Asim Ferhatović-Hase.
Gledalaca: 3.000.
Sudija: Edin Jakupović.
Žutikartoni: Pliska, Regoje (Olimpic),Svraka,Čolić,Ramić,Nyema,Selimović ,Karić (Željezničar).
Crveni karton: Adilović (Željezničar, 71. minut)
Strijelac: 0:1 - Selimović (77)

OLIMPIC: Fejzić, Rizvanović, Subašić, Suljević, Regoje, Vidović, Kiso, Hiroš, Đurić (od 72. Kreser), Pliska, Vladavić.
Trener: Nedim Jusufbegović.

ŽELJEZNIČAR: Karić, Bogičević, Stanić, Ramić (od 67. Adilović), Nyema, Vasilić, Svraka (od 46. Jamak), Smajić, B. Čolić, Zeba (od 67. Selimović), Bešlija.
Trener: Amar Osim