Čelik - Željezničar 1:1

10. 09. 2011.

Čelik - Željezničar 1:1


https://lh5.googleusercontent.com/-Fw6yCnKVKtc/TmvsiQewueI/AAAAAAAABS8/e_iA13Xiy38/2011_09_10_cel_zelj_1-1.jpg

Derbi 6. kola Premijer lige BiH danas su u Zenici odigrali Čelik i Željezničar. Konačan rezultat bio je 1:1 u dobroj utakmici u kojoj su oba tima imala svoje prilike tako da je nerješen rezultat vjerovatno i pravi omjer snaga na terenu.

Već u prvom napadu domaći su došli u vodstvo. Strijelac je bio mladi reprezentativac Šišić koji je postigao jedan od najbržih pogodaka u ovoj sezoni Premijer lige. Igrala se 25. sekunda utakmice. Postignuti gol dao je dodatni motiv domaćim igračima koji su nastavili s napadima prema golu Karića, dok su ''plavi'' bili u šoku.

Prvu priliku ekipa Amara Osima imala je u 15. minuti. Najbolji igrač Željezničara Zajko Zeba sjajno je u petercu pronašao Ramića koji se ne snalazi najbolje i glavom šutira preko gola. Mladi napadač Željezničara još uvijek nije postigao nijedan gol u zvaničnim utakmicama.

Čelik je sredinom prvog poluvremena uglavnom pokušavao preko raspoloženog strijelca Šišića ali bez većih uzbuđenja. S druge strane, Željo je najbolju priliku propustio u 30. minuti. Zeba je izveo korner, Jamak se snalazi u gužvi, šutira, ali je stativa saveznik bivšeg reprezentativnog golmana Nurkovića. Posljednjih 15-tak minuta prvog dijela fizička nadmoćnija ekipa Željezničara potpuno preuzima igru u svoje noge, ali do poravnanja ne uspijeva doći. Veliku šansu propustio je Stanić koji je dobro šutirao glavom ali je pogodio nesretnog kapitena Bešliju koji je spasio gol Čelika.

https://lh5.googleusercontent.com/-uH7eOhYWOxk/Tmvs12OWPWI/AAAAAAAABTA/YG0dY9X_9L0/2011_09_10_cel_zeljo_1-1.jpg

U nastavak susreta ''plavi'' su ušli vrlo angažovano s jasnim ciljem – što prije poravnati rezultat i onda do kraja probati novu radost za danas inspirisane ''Manijake'', koji su ponovo sjajno bodrili svoje ljubimce. Osim je umjesto Gerhardta koji je ponovo igrao u veznom redu, uveo Srđana Savića već od prve minute drugog poluvremena.

Samo je 5 minuta nastavka bilo dovoljno za izjednačenje. Vrlo dobri Jamak postigao je gol svom bivšem klubu za erupciju oduševljenja na dijelu tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači. Igrao se 50. minut susreta.

Primljeni gol kao da je ''presjekao'' igrače Čelika koji su potpuno šokirani, vrlo rijetko prelazili centar igrališta u narednih 15-tak minuta. Nemirne strasti na terenu konstantno je podgrijavao katastrofalni sudija Dominković koji je bio daleko najslabiji pojedinac današnjeg meča starih rivala.

U 63. minuti nova izgledna prilika za ''plave''. Agilni Ramić lijepo se otkrio, sačekao pravovremen pas Bešlije ali šutirao pored gola za uzdahe na tribinama zenčkog stadiona. Par minuta poslije, manager Osim uvodi Selimovića umjesto Ramića s ciljem da svježim snagama u posljednjih 20-tak minuta pokušaju doći do drugog gola i tri boda.

U 75. minuti isključen je domaći fudbaler Mehmedalija Čović što je dalo novu psihološku dimenziju utakmici ekipa koje su i u prošloj sezoni igrale susrete prepune naboja, često negativnog. Nervozna igra s obje strane potrajala je do posljednjeg sudijskog zvižduka ali promjene rezultata nije bilo.

Čelik je i dalje u velikoj krizi, dok Željezničar ipak može biti mnogo zadovoljniji osvojenim bodom na teškom gostovanju.

Ovim bodom Željo je ostao pri vrhu, dok je Čelik i dalje na samom dnu premijerligaške ljestvice.

6. KOLO Premijer liga BiH sezona 2011/12
Čelik - Željezničar 1:1
Zenica
: 10.09.2011
Stadion: Bilino Polje.
Gledatelja: 4.000.
Sudac: Vladimir Dominiković (Orašje).
Strijelac: 1:0 - A. Šišić (1. Hećo), 1:1 - N.Jamak (50. B. Čolić)

ČELIK: Nurković, Brković, Sadiković, Čović, Jusić, Hećo, Šišić (od. 62. Borić), Martinović, Hadžić, Kikić, Tosunović (od 59. Kapetan)
Trener: Elvedin Beganović.

ŽELJEZNIČAR: Karić, Čolić, Kvesić, Vasilić, Bogičević, Gerhardt (od 46. Savić), Jamak, Bešlija (od 80. Stančeski), Zeba, Ramić (od 69. Selimović), Stanić.
Trener : Amar Osim.