Željezničar – Zrinjski 3:3

24. 08. 2011.

Željezničar – Zrinjski 3:3


https://lh6.googleusercontent.com/-lEMuFvmZXrY/TlV4slim_3I/AAAAAAAABSU/zpr1yFm6kh4/2011_08_24_zeljo_zrinjski_3-3.jpg


Šest golova, penal, crveni karton, mnogo uzbuđenja i preokreta... Imali su gledaoci na Grbavici šta i vidjeti, ali ne i pobjedu Željezničara nad Zrinjskim. Završilo je 3:3.


eljezničar je od prvog sudijskog zvižduka krenuo ofanzivno ka golu Plemića, a prvu priliku imao je Muamer Svraka u šestoj minuti, ali je njegov udarac otišao preko gola. Naredna opasnost pred golom mostarske ekipe desila u 14. minuti.

Sulejman Smajić uposlio je Eldina Adilovića, koji se nije snašao, ali je uspio nekako loptu progurati do Zajka Zebe koji je pokušao iz teške pozicije, ali golman Zrinjskog bio je na mjestu. Nakon toga, uslijedio je period mirnije igre u kojoj je Željezničar imao nešto više loptu u svojim nogama, ali izglednijih prilika, pa ni golova, do pred kraj prvog dijela nije bilo.

Pet minuta prije odlaska na odmor, plavi su poveli. Zeba je ubacio loptu z skraćenog kornera, a najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Zrinjskog bio je Bogičević koji dovodi izabranike Amara Osima u vodstvo. Već u trećoj minuti nastavka, isti je igrač pogodio i uduplao prednost sarajevskih plavih, ponovo nakon centaršuta sjajnog Zajka Zebe.

Međutim, prednost Želje od dva gola nije dugo trajala. Tačnije, trajala je samo tri minute do 51. minute kada je kapiten gostiju postigao lijep gol iz slobodnog udarca sa 25 metara za smanjenje rezultata na 1:2. Potpun preokret i izjednačenje na 2:2 već u 59. minuti kreirao je Igor Žuržinov, nakon sjajne akcije Plemića, a to nije bio ni blizu kraj uzbuđenjima večeras na Grbavici.

Samo tri minute kasnije Toni Markić šokirao je Grbavicu dovevši Zrinjski u prednost! U 66. minuti drama se nastavila. Gostujući igrač Šunjić skrivio je jedanaesterac, a sudija mu je potom pokazao crveni karton i put u svlačionicu. Loptu je na kreč namjestio Zeba i ponovo doveo rezultat na egal, 3:3. Plavi su potom krenuli na sve ili ništa.

Sa igračem više i više od 20 minuta do kraja imali su priliku da ovaj susret ipak riješe u svoju korist. Međutim, to se nije desilo, iako su domaći imali nekoliko prilika do kraja susreta. Rezultat je ostao nepromijenjen, 3:3.

4. KOLO Premijer liga BiH sezona 2011/12
Željezničar – Zrinjski 3:3
Sarajevo:
24.08.2011
Stadion: Grbavica.
Gledalaca: 3.000.
Sudija: Rober Zrilić.
Žuti kartoni: Bogičević, Selimović, Kvesić, Smajić (Željezničar), Šunjić, Popović, Markić, Kutalija (Zrinjski).
Crveni karton: Šunjić.
Strijelci: 1:0 - Bogičević (40), 2:0 - Bogičević (47), 2:1 - Džidić (51), 2:2 - Žuržinov (59), 2:3 - Markić (63), 3:3 - Zeba (66)

ŽELJEZNIČAR: Karić, Marković, Stanić, Gerhardt, Bogičević, Savić, Svraka (od 79. Kvesić), Selimović, Adilović (od 80. Ramić), Smajić, Zeba.
Trener : Amar Osim.

ZRINJSKI: Melher, Šunjić, Džidić, Duro, Marjanović (od 90. Sušić), Pehar (od 76. Kutalija), Živko (od 55. Žuržinov), Miličević, Stojkić, Markić, Popović.
Trener: Slaven Musa.