Travnik – Željezničar 2:1

20. 08. 2011.

Travnik – Željezničar 2:1


https://lh6.googleusercontent.com/-2BH4f3mkXig/TlA03wSGr_I/AAAAAAAABSM/5PkY4VCP-tQ/2011_08_20_travnik_zeljo_2-1.jpg


Fudbaleri Željezničara pretrpili su i drugi ovosezonski poraz. Sarajevski plavi gostovali su na Piroti kod Travnika, koji je slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Željezničar je danas na gostovanju poražen od ekipe Travnika rezultatom 2:1, jedini gol za Željezničar postigao je Vernes Selimović. Bila je to sadržajna utakmica u kojoj ''plavi'' nisu imali koncetracije u završnici za razliku od domaćina koji je svoje prilike znalački iskoristio.

Domaći su bolje otvorili susret i već u prvoj prilici došli u vodstvo. Strijelac je, nakon smušene reakcije Željine odbrane, bio Nermin Varupa. Rano primljen gol poremetio je planove ekipe Amara Osima koja je vrlo loše odigrala uvodnih 20-tak minuta susreta. Mogli su domaći i do uvjerljivije prednosti ali su tri vrlo dobre šanse otišle u nepovrat zahvaljujući sjajnim intervencijama Elvisa Karića. Posebno su opasni bili bivši prvotimci Željezničara Haris Redžepi i njegov imenjak Bešlija. Tek nakon pola sata igre, Željezničar uspostavlja ravnotežu ali bez izrazitih prilika za pogodak. Ipak, na samom kraju prvog dijela igre prelijep centaršut Zebe koristi Selimović za poravnanje rezultata i veliko slavlje gostujućih navijača koji se danas na ''Pirot'' okupilo nešto manje od 1.000.

https://lh3.googleusercontent.com/-i4hIsS0tbxs/TlA037GbZOI/AAAAAAAABSQ/y1SZpoZJDhM/s639/2011_08_20_travnik_zeljo_2-1_.jpg

Drugi dio ''plavi'' otvaraju vrlo dobro. Stekao se utisak da su domaći zadovoljni remijem. Mnogo bolja fizička pripremljenost igrača tima s ''Grbavice'' postajala je sve izraženija. Gol domaćih ''visio'' je u zraku a da Adilović bio malo raspoloženiji, utakmica je mogla biti rješena već u ranoj fazi drugog poluvremena. No, danas indisponirani napadač ''plavih'' nije imao svoj dan pa su se promašene prilike redale jedna za drugom.

Mnogi će reći da stereotip, ali danas se još jednom potvrdilo da kazna uvijek stigne brojne promašaje nekog tima. Nažalost, danas je taj tim bio Željezničar. Naizgled potpuno bezazlenu situaciju u fenomenalan gol pretvorio je prekaljeni rutiner domaćeg tima Elvedin Varupa.

Bio je to slobodan udarac na 35 metara od gola Karića. Kapiten domaćih namjestio loptu i u svom stilu pogodio same rašlje presporog Karića koji se tako od junaka prvog, prometnuo u tragičara drugog dijela utakmice.

Nakon toga, već je bilo kasno za ozbiljniji pritisak ''plavih'' na gol solidnog Fejzića. Bilježimo pokušaj Zebe iz slobodnjaka te rezerviste Ramića čiji pokušaj glavom odlazi pored gola.

Još jedan gostujući poraz Željezničara koji će morati popraviti igru u svim segmentima ukoliko se ozbiljnije želi uključiti u borbu za vrh.

3. KOLO Premijer liga BiH sezona 2011/12
Travnik – Željezničar 2:1
Travnik: 20.08.2011
Stadion: Pirota.
Gledalaca: 3.000.
Sudija: Semir Kaplan (Stolac).
Žuti kartoni: Ćurić, Laštro, Redžepi, E. Varupa (Travnik), Zeba, Karić (Željezničar).
Strijelci: 1:0 – N. Varupa u 2, 1:1 – Selimović u 45, 2:1 – E. Varupa u 83. minuti.

TRAVNIK: Fejzić, Mišić, E. Varupa, Ribić, Laštro, N. Varupa (od 53. Badrov), Ivešić, Ćurić, H. Bešlija, Karalić (od 70. Popović), Redžepi (od 70. Mujakić).
Trener: Nedžad Selimović.

ŽELJEZNIČAR: Karić, Marković, Stanić, Bogičević, Gerhardt, Savić, Stančeski (od 63. Svraka), Selimović (od 63. M. Bešlija), Smajić, Zeba, Adilović (od 76. Ramić).
Trener: Amar Osim.