GOŠK – Željezničar 0:1

16. 10. 2011.

GOŠK – Željezničar 0:1


https://lh3.googleusercontent.com/-ecj4QpBemvI/Tp2_EVYIeiI/AAAAAAAABXM/JaU-2bMKMG8/s637/0010_gosk_zeljo_0-1.jpg.jpg


GOŠK i Željezničar danas su u Gabeli odigrali svoj prvi premijerligaški meč. Pobjedu je slavio Željo koji je golom Bogičevića u zadnjoj minuti osvojio vrlo važne bodove na teškom gostovanju.

Domaći sastav je mnogo bolje otvorio utakmicu. Čini se da je trener Odović izvrsno motivisao svoje igrače koji su beskompromisno ulazili u svaki duel. Iz većeg posjeda lopte i kontrole igre na sredini terena, domaći su u prvih 45 minuta stvorili nekoliko povoljnih prilika ali je prvi dio završen bez golova.

Posebno su neefikasni bili Tomić, Dudić i Karić. Najbolju priliku sredinom prvog dijela propustio je domaći fudbaler Danijel Ćulum koji je šutirao s distance ali je stativa bila saveznik danas vrlo dobrog Guše.

Najbolju priliku za Željezničar u prvom dijelu imao je Velibor Vasilić. Zeba je izveo korner, Vasilić uputio prizeman šut ali je golman Schreng bio je siguran.

Bilo je to jedno od najslabiji poluvremena ekipe Amara Osima u ovoj sezoni.

Drugi dio ponovo su bolje otvorili agresivni domaćini. Ponovo je Karić bio najagilniji u ofanzivnoj formaciji GOŠK-a, zadajući velike probleme desnoj strani odbrane Željezničara i mladom reprezentativcu Benjaminu Čoliću.

Tek negdje sredinom drugog dijela Željezničar je uspostavio ravnotežu na sredini terena. Iz ravnopravne igre, izrodile su se i neke prilike za goste. Prvo je u 62. minutu Zeba lijepo šutirao iz slobodnjaka s vrha kaznenog prostora ali lopta pogađa spoljni dio mreže. Nedugo zatim, velika prilika za Svraku. Ponovo je danas kapiten Zeba sjajno prošao po lijevoj strani, vratio loptu na 8 metara od gola GOŠK-a gdje se našao Muamer Svraka ali je bio neprecizan.

U tim trenucima do izražaja dolazi bolja fizička pripremljenost Plavih koji su sve opasnije prijetili domaćem sastavu. Najopasniji je bio Zeba, koji je šutirajući iz svih pozicija stavljao na muke domaćeg vratara Schrenga.

I onda, u sudijskom vremenu Željo ipak dolazi do bodova. Centaršut Zebe koristi Bogičević i donosi svom pobjedu veliku pobjedu.

U narednom kolu na Grbavici će gostovati Velež, a prije tog meča, sredinom sedmice na Otoci će se igrati revanš susret 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine između Olimpica i Željezničara.

10. kolo Premijer lige BIH sezona 2011/12
GOŠK - Željezničar 0:1
Gabela: 16.10.2011.
Stadion: Podavala u Gabeli.
Gledalaca: 600.
Sudija: Dragan Skakić (Gradiška)
Žuti kartoni: Karić, Mus (GOŠK), Vasilić, Jamak (Željezničar).
Strijelci: 0:1 - Bogičević (90. Zeba).

GOŠK: Šreng, Žderić, Mus, Helvida, Šabanović, Šiljak, Ćulum (34. Prskalo), Bošnjak, Tomić, Karić, Dudić (88. Raguž -).
Trener
: Milomir Odović

ŽELJEZNIČAR: Gušo, B. Čolić, Bogičević, Vasilić, Kvesić, Gerhard, Jamak 6 (82. Smajić -), Svraka, Zeba , Selimović - (25. Ramić ), Adilović (60. Bešlija ).
Trener
: Amar Osim