Olimpic - Željezničar 1:1

19. 10. 2011.

Olimpic - Željezničar 1:1


https://lh5.googleusercontent.com/-QfE2UrqYuvA/Tp8a_9OSYzI/AAAAAAAABXU/nD7PG3d9C34/s637/011_olim_zeljo.jpg.jpg

Danas je na stadionu Otoka u Sarajevo odigrana revanš utakmica 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine između Olimpica i Željezničara. Susret je završen bez pobjednika, konačan rezultat bio je 1:1. Željezničar je ostvario plasman dalje ukupnim rezultatom 4:1.


Iako se očekivao kombinovan sastav gostiju koji su praktički već i prije ovog susreta osigurali prolaz dalje, struka Plavih na teren je izvela dosta snažan sastav. Od prvotimaca, izostali su samo Jadranko Bogičević i Eldin Adilović.

Dosta dinamično prvo poluvrijeme okarakterisala je nešto bolja igra Olimpica, koji ipak nije uspio savladati Gušu i onda u nastavku tražiti prolaz dalje. Težak teren nije dozvoljavao neku lepršavu i atraktivnu igru pa su se i prilike ukazivale prilično rijetko. U prvom dijelu utakmice bilježimo tek pokušaje Pliske u nekoliko navrata i Đurića za domaći sastav, te Bešlije i Zebe za Željezničar. Velikih prilika nije bilo pa se na odmor otišlo bez golova.

U drugi dio domaći sastav ulazi neočekivano rezervisano. Stekao se utisak da su se igrači Olimpica već pomirili s činjenicom da će prolaz dalje ipak ostvariti stariji sarajevski premijerligaš.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Svraka. Šutirao je sa 30-tak metara ali je bio neprecizan.

Igrao se 67. minut kada je Željezničar došao u vođstvo i u potpunosti otklonio dileme oko putnika u naredni krug takmičenja. Rezervista Smajić pronašao je Zebu koji u svom stilu matira domaćeg golmana za minimalnu prednost svog tima.

Nedugo zatim, Pljevljak je propustio šansu za domaće, a na drugoj strani ponovo je Zeba bio u prilici ali ovaj put je bio neprecizan.

Nešto više od 10 minuta trebalo domaćinu da poravna rezultat i postavi konačnih 1:1. Strijelac je bio Raščić nakon kornera Pliske. Igrao se 78. minut.

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo. Nešto agilniji od ostalih bili su rezervisti Smajić i Stančeski ali nedovoljno da golman Fejzić još jednom vadi loptu iz svoje mreže.

1/8 finala Kupa BiH, sezon 2011/12 revanš susret
Olimpic - Željezničar 1:1 ( revanš susret)
Sarajevo: 19.10.2011
Stadion: Otoka.
Gleadalaca: 1500.
Sudija: Radoslav Vukasović.
Žuti kartoni: Jamak (Željezničar)
Strijelci: 0:1 - Zeba (67.), 1:1 - Raščić (78.)

ŽELJEZNIČAR: Gušo, Jamak (od 46. Smajić) , Svraka (71. Stančeski), B. Čolić, Gerhardt, Kvesić, Vasilić, Zolotić, Ramić, Zeba, Bešlija (od 68. Drakul).
Trener: Amar Osim.

( fkzeljeznicar.com )


SponsoredTweets referral badge