Željezničar – Velež 4:1

23. 10. 2011.

Željezničar – Velež 4:1


https://lh3.googleusercontent.com/-0SI8FdmQV-I/TqSVXlv8XcI/AAAAAAAABXg/mBTeV2fZMc8/s637/012_zeljo_velez_4-1.jpg.jpg

Duel starih rivala na Grbavici u potpunosti je pripao domaćima koji su slavili visoku pobjedu. Bilo je 4:1. Ovim trijumfom izabranici Amara Osima nastavili su sjajan pobjednički niz.


Željezničar je večeras na Grbavici slavio visoku pobjedu nad mostarskim Veležom rezultatom 4:1. Bila je to još jedna sigurna pobjeda Plavih koji u posljednje vrijeme pružaju sjajne partije. Strijelcu su bili: Adilovic 3 tri puta i Smajić, a jedini gol za Velež u posljednjoj minuti susreta postigao je Damir Rovčanin sa bijele tačke.

Plavi su sjajno otvorili utakmicu. Već u 2. minuti sjajan centaršut najboljeg igrača Željezničara Zajka Zebe koristi sve bolji Adilović za vođstvo svog tima. Rođeni nisu mogli razviti svoju igru prije svega zbog sjajnih Svrake i Gerhardta koji su presjecali svaki pokušaj gostiju da zaprijete. Željo je konstantno napadao, a publika je i ovaj put zaista mogla uživati u mnoštvu lijepih poteza. Iz bolje igre, domaći su uduplali vođstvo u 25. minuti. Ponovo je Zeba pronašao najboljeg strijelac Plavih Adilovića, koji rutinski pogađa mrežu Bobića. Treći gol plod je najljepše akcije na utakmici. Zeba je sjajno uposlio Svraku čiju povratnu loptu u mrežu šalje Sulejman Smajić za već vrlo uvjerljivu prednost. Igrao se 38. minut utakmice a Smajiću je ovo bio prvi pogodak u plavom dresu. Kruna još jednog sjajnog prvog poluvremena na Grbavici bio je pogodak za prvi Adilovićev hatt-trick u dresu Željezničara. Igrao se 43. minut utakmice. Već tada bilo je jasno da će domaći sastav upisati još jednu visoku pobjedu. Publika je ovacijama ispratila svoje pulene koji su, čini se, uhvatili šampionsku formu.

U drugom dijelu tempo je splasnuo. Igralo se uglavnom na sredini terena uz mnogo bolju postavku igre ekipe Veleža koja je nekoliko puta zaprijetila golmanu Guši. S druge strane, domaći su se zadovoljili sa četiri gola u mreži Bobića i nisu pokazivali previše napadačkih ambicija.

Počasni pogodak u sudijskoj nadoknadi za goste je postigao Rovčanin iz penala.

Još jedan siguran trijumf Željezničara koji se ovom pobjedom probio na drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli.

11. kolo Premijer lige BiH sezona 2011/12

Željezničar – Velež 4:1

Sarajevo: 23.10.2011.
Stadion: Grbavica.
Gledalaca: 3.000
Sudac: Vladimir Dominković (Orašja).
Žuti kartoni: Duraković, Demić, (Velež), Drakul, Gerhard (Željezničar).
Strijelci: 1:0 Adilović (2.), 2:0 Adilović (25.), 3:0 Smajić (38.), 4:0 Adilović (43.), 4:1 Rovčanin (90.).

ŽELJEZNIČAR: Gušo, B. Čolić, Kvesić, Bogičević, Vasilić, Gerhard, Smajić, Svraka (od 72. Stančeski), Adilović, Zeba, Bešlija (od 62. Drakul).
Trener: Amar Osim.

VELEŽ: Bobić, Škaljić, Kazazić, Jazvin, Lakičević, Kodro, Demić (od 77. Zvonić), Duraković (od 56. Duraković), Brković, Zolj (od 72. Hasanović), Ivetić.
Trener: Mirza Varešanović.