Kozara – Željeznicar 0-2

19. 11. 2011.

Kozara – Željeznicar 0-2


https://lh4.googleusercontent.com/-wsvKhiJnLE8/Ts2AsHfCT9I/AAAAAAAABbo/NIcyolh-lEs/s636/017_kozara_zeljo.jpg

Susretima 14. kola Premijer lige BiH, nastavljeno je takmičenje u bh. fudbalskoj eliti. Plavi s Grbavice gostovali su u Bosanskoj Gradišci i nastavili veliku seriju pobjeda u Premijer ligi koja je sada došla do broja 8. Konačan rezultat utakmice bio je 0:2, a strijelci su bilo Adilović i Zeba.

Plavi su vrlo dobro otvorili utakmicu. Nakon nekoliko prilika i izvedenih kornera, Adilović je pogodio za vođstvo. Igrao se 15. minut utakmice. Zeba je centrirao, a prvi topnik Premijer lige našao se na pravom mjestu i iz gužve poslao loptu iza leđa domaćeg golmana. Asistirao je vrlo raspoloženi Sulejman Smajić. Bio je to Adilovićev 10. gol u ovoj sezoni Premijer lige.

Ni nakon postignutog gola, Plavi nisu stali. Nastavili su apsolutnu dominaciju na terenu što im je donijelo i drugi gol. Asistenciju Svrake koristi Zajko Zeba za sada već uvjerljivih 0:2. igrao se 43. minut utakmice. Već tada bilo je jasno da su gosti vrlo blizu novog trijumfa i nastavka serije koja traje od sredine mjeseca augusta.

Najbolju priliku za domaće propustio je Jandrić ali je prečka bila saveznik golmana Guše. Na odmor se otišlo vođstvom Željezničara od 2:0.

U drugom dijelu ista slika. Ponovo je Plavi tim bio mnogo bolji mada su i domaći bili dosta opasniji. Prvu veliku priliku propustio je Adilović koji se našao potpuno sam ispred domaćeg golmana Kozića ali lopta nije završila u mreži. Igrao se 50. minuta.

Nedugo zatim, u velikoj je prilici napadač domaćih Senad Mujić ali je sada sreća saveznik i gostujućeg golmana.

Prijetio je i Sulejman Smajić, danas jedan od najboljih igrača na terenu, ali promjene rezultata nije bilo. Najopasniji igrač u gostujem sastavu bio je Adilović ali u drugom dijelu, napadač Plavih nije imao koncetracije u završnici.

Do kraja susreta bez većih uzbuđenja. Željezničar je utakmicu rutinski priveo kraju i upisao nove gostujuće bodove. Ovim trijumfom Plavi su zasjeli na lidersku poziciju na tabeli sa jednakim brojem bodova kao i Široki Brijeg koji ima utakmicu manje.

)
Premier liga BIH sezona 2011/12
14. kolo Kozara - Željezničar 0:2
Bosanska Gradiška: 19.11.2012
Stadion u Bosanskoj Gradišci.
Gledalaca: 500.
Sudija: Vladimir Dominković (Orašje)
Žuti kartoni: Studen, Hodžić (Kozara), Svraka, Gerhard, Kvesić, Vasilić i Bogičević (Željezničar).
Strijelci: 0:1 - Adilović (15. Smajić), 0:2 - Zeba (40. Adilović),

KOZARA: Kozić, Popović (44. Bajić ), Ćorić, Ujić, Kojić, Studen, Hodžić (62. Basara -), Mujić, Spasojević (74. Stjepanović -), Gnjatić, Gigović .
Trener: Vlado Jagodić.

ŽELJEZNIČAR: Gušo, B. Čolić, Bogičević, Vasilić, Kvesić, Gerhard, Jamak (65. Bešlija -), Svraka, Smajić, Zeba (86. Selimović -), Adilović (82. Ramić -).
Trener: Amar Osim.