Željezničar – Sarajevo 1:0

05. 11. 2011.

Željezničar – Sarajevo 1:0


https://lh4.googleusercontent.com/-7zdtTsGSFDE/Trp0ke0YNSI/AAAAAAAABZk/Hoo5qpJQOvk/s637/015_zeljo_sara.jpg.jpg

Željezničar je u susretu 13. kola Premijer lige BiH slavio vrijednu pobjedu nad gradskim rivalom i tako pokazao da je u ovom trenutku ipak bolja ekipa od komsija. Bila je to solidna fudbalska predstava u kojoj je presudila veća želja domaćeg sastava koji je diktirao tempo i pokazao da je u ovom trenutku za nijansu kvalitetnija ekipa od komšija s Koševa.

Nesadržajno prvo poluvrijeme ipak je iznjedrilo jedini pogodak na susretu kojeg je postigao gostujući fudbaler Dilaver Zrnanović. Standardno raspoloženi Benjamin Čolić ubacio je loptu u kazneni prostor gdje je vrebao Adilović, ali je prije njega do lopte stigao Zrnanović koji je matirao danas fenomenalnog Adija Adilovića za, ispostaviće se, konačnih 1:0 za Želju. Prvi dio igre ni po čemu nije mogao zadovoljiti 12.000 gledalaca koji se danas uglavnom bodrili domaći sastav.

No, uvodni dio drugog poluvremena nagovijestio je mnogo bolju igru. Igrao se 49. minut kada je Obuća promašio jednu priliku koju su gosti imali u ovom susretu. Gušo je istrčao pred gostujeg napadača koji je šutirao pored gola. Bio je to znak za alarm u ekipi Amara Osima. Preuzeli su Plavi, potom, potpuno igru u svoje noge pa se na momente činilo da je Sarajevo zadovoljno sa jednim golom zaostatka.

https://lh3.googleusercontent.com/-ISK4k6J5unI/Trp0lHUYn2I/AAAAAAAABZs/sHITtdzF5Tc/s638/016_zeljo_sara.jpg.jpg

Najveću priliku promašio je Zajko Zeba. Nakon sjajne kontre, Adilović je srušen u šesnaestercu, a vrlo dobri sudija Čuić bez mnogo razmišljanja pokazuje na bijelu tačku. Zeba nije bio na visini zadatka pa je danas ponajbolji pojedinac meča, gostujući golman Adilović, odbranio njegov šut. Sarajevo je do kraja susreta igralo s igračem manje jer je nakon prekršaja za penal, isključen Denis Čomor.

Već tada se vidjelo da gosti neće imati snage za preokret. Do kraja su nešto više držali loptu u svojim nogama a domaći su vrlo opasno prijetili iz kontri.

Ostalo je, dakle, 1:0 za Željezničar koji se ovim trijumfom učvrstio na drugom mjestu na tabeli Premijer lige.

Vrlo važna pobjeda Plavih koji su priredili novo zadovoljstvo svojim navijačima koji su danas još jednom demonstrirali kurs bodrenja svog kluba od prve do zadnje minute.

U narednom kolu Željo gostuje Kozari u Bosanskoj Gradišci.

)
Premier liga BIH sezona 2011/12
13.KOLO Željezničar – Sarajevo 1:0

Sarajevo: 05.11.2012
Stadion: Grbavica.
Gledatelj: 9.000.
Sudac: Tomislav Čuić (Tomislavgrad).
Žuti kartoni: Gerhardt, Jamak (Željezničar)
Strijalac: 1:0 - Zrnanović (33. autogol).

ŽELJEZNIČAR: Gušo, Čolić, Vasilić, Bogičević, Kvesić, Gerhard, Jamak, Svraka, Bešlija (od 75. Smajić), Zeba (od 90. Stanić), Eldin Adilović (od 81. Selimović).
Trener: Amar Osim.

SARAJEVO: Adilović, Čomor, Belošević (88. H. Handzić -), Torlak, Zrnanović, Sesar, Šćepanović, Suljić (64. Hadžić -), Kojašević , Obuća , Haskić (78. Bajraktarević -).
Trener: Jiri Plisek