Željezničar – Čelik 2:0

02. 11. 2011.

Željezničar – Čelik 2:0


https://lh3.googleusercontent.com/-VPtKY4dpOwo/TrKM4r0yvwI/AAAAAAAABZc/AQ_QuGcweDE/s637/014_zeljo_celik.jpg.jpg


U prvom susretu 1/4 finala kupa BiH, Željezničar je savladao Ćelik rezultatom 2:0. Golove su postigli Adilović i Selimović. Ovim trijumfom Plavi su napravili sjajnu uvertiru za gradski derbi i obezbjedili solidnu zalihu za revanš u Zenici.

Plavi su očekivano bolje otvorili utakmicu. Nakon nekoliko poluprilika i opasnih situacija pred golom Nurkovića, vođstvo domaćem timu donosi sjajni Eldin Adilović svojim već 11. golom sezone, a 2. u Kupu. Vrlo lijepu akciju odigrali su Jamak i Zeba, Adilović je uz malo sreće prihvatio loptu na 20-tak metara od gola, te odmjerenim šutem pogodio lijevi donji ugao nemoćnog vratara Zeničana.

Nedugo zatim probao je i Gerhardt ali je vrlo lijepu akciju završio nepreciznim šutem. Probali su potom Zeba, Jamak i Adilović u više navrata ali se na odmor otišlo s minimalnim vođstvom ekipe Amara Osima.

U drugom dijelu gosti su krenuli mnogo agresivnije i odlučnije ka golu Adnan Guše. Igrao se 56. minuta kada je Čelik izveo sjajan kontranapad. Mnogo igrača u crveno-crnim dresovima našlo se u petercu domaćih, lopta se odbila od Vasilića ali je izvrsni Gušo krajnjim naporom izbacuje sa same gol linije. Bila je to najbolja prilika za Zeničane u cijeloj utakmici. Čelik je i dalje prijetio ali danas neraspoloženi Purić nije pronalazio rješenje pored sigurnih Vasilića i Bogičevića. U periodu igre kada su gosti držali loptu u svom posjedu više od domaćih, Selimović povećava vođstvo i odvodi svoj tim na već sigurnih i ugodnih 2:0. Asistenciju je ponudio danas najbolji pojedinac utakmice Eldin Adilović koji će biti velika uzdanica starijeg sarajevskog premijerligaša u derbiju sa Sarajevom u subotu.

Do kraja susreta većih uzbuđenja nije bilo. Ostalo je Željezničar - Čelik 2:0.

Vrlo dobra predstava Željezničara koji je na najbolji mogući način najavio derbi sa Sarajevom.

)

Željezničar – Čelik 2:0
Stadion Grbavica. Gledalaca: 3.500. Sudija Semir Kaplan.
Strijelci: 1-0 – Adilović (15), 2:0 – Selimović (65).
Žuti kartoni: Vasilić (Željezničar)
ŽELJEZNIČAR: Gušo, Čolić, Kvesić, Bogičević, Vasilić, Nyema, Jamak (od 66. Stanić), Svraka, Adilović (od 78. Ramić), Zeba, Selimović (od 66. Bešlija). Trener: Amar Osim.

http://www.fkzeljeznicar.com/sites/default/files/rotor/repka-v1.gif